Platform over beton en staal in de bouw
Ontdek de vijf bocad-modules voor de staalbouw en metaalconstructie

Ontdek de vijf bocad-modules voor de staalbouw en metaalconstructie

Liemar is voor Schuller & Company Value Added Reseller van bocad, hét 3D-constructiesoftware programma voor de staalbouw en metaalconstructie. Voor elk specialisme biedt bocad de tools om te ontwerpen, verfijnen en te bouwen. Om het voor gebruikers zo makkelijk mogelijk te maken, zijn er meerdere modules beschikbaar: Steel, Roof & Wall, Timber, Tower en Offshore. Hieronder lees je in een kort overzicht wat elke module te bieden heeft.

bocad Steel

Deze module biedt je een complete oplossing voor het modelleren en fabriceren van alle soorten staalconstructies: algemene staalconstructies, trappen en leuningen, bruggen, plaatwerken, van kleine tot grote architecturale en industriële projecten. De moderne gebruikersinterface biedt een logische workflow waarmee je projecten snel en nauwkeurig kunt ontwerpen en modelleren. Alle tekeningen, stuklijsten en NC-gegevens die nodig zijn voor fabricage en constructie komen altijd overeen met het model en zijn van hoge kwaliteit. Dankzij de krachtige integratiemogelijkheden kun je met bocad een digitale tweeling maken die nodig is voor BIM-projecten.

bocad Roof and Wall

Dit is de BIM-oplossing voor de bekleding van gevels en daken van gebouwen en aluminium constructies. Een uitgebreide reeks catalogussen van toonaangevende leveranciers van panelen, gootstukken en aluminiumprofielen is beschikbaar en kun je zelf aanvullen. Het automatisch markeren en genereren van tekeningen en materiaallijsten, zoals installatieplannen, palletiseringsplannen, glassnijlijsten en bestellijsten, zijn nog maar een paar voorbeelden van de mogelijkheden van bocad Roof and Wall. Deze module kun je stand-alone of als add-on gebruiken.

bocad Timber

Deze module is gericht op alle constructies met betrekking tot houtbouw en prefabwoningen. Er zijn verschillende tools beschikbaar voor het ontwerpen van complexe rechte of gebogen glulam balken, inclusief stalen constructies en verbindingen. Voor huizen, commerciële en industriële gebouwen krijg je hulp bij het maken van panelen voor wanden, daken en plafonds in frameconstructies of dwars gelamineerd hout. Het pakket kun je uitbreiden met interfaces voor CNC-machines, gevelbekleding en glazen gevels.

bocad Tower

Deze module bevat een grote bibliotheek met specifieke regelgebaseerde hulpmiddelen voor het modelleren van hoekige, buisvormige en monopole torens voor elektriciteitstransmissie, onderstations en telecommunicatie. Het heeft een unieke eigenschap voor het efficiënt 3D modelleren van gecompliceerde constructies zoals dwarsarmen en heupverbanden en is uitstekend in staat om in korte tijd nauwkeurige producten te produceren volgens de eisen van de torenindustrie. Het voorkomt nabewerking, optimaliseert de hoeveelheid grondstoffen en versnelt de massaproductie. Het wordt erkend als de wereldwijde referentie voor 3D torendetaillering.

bocad Offshore

Hiermee beschik je over een reeks specifieke tools voor offshore- en maritieme projecten, zoals: wellhead- en productieplatforms, topsides, jackets, spars, semi-submersibles, tension leg platforms (TLP), jack-up rigs, floating production, storage and offloading (FPSO) en windmolenparken. Het heeft een unieke mogelijkheid om 3D-modellering in general arrangement-tekeningen mogelijk te maken, waardoor veel tijd voor revisies wordt bespaard en ontwerptekeningen altijd up-to-date zijn. Het omvat gewichtscontrolerapporten, profielsnijplannen, automatische lasnaadmarkering, ontvouwen van gewalste platen en 3D-profilering van pijpen.

Meer weten?

Onze bocad-specialist Tom Smout weet er alles over en vertelt je graag meer. Neem contact met ons op via +31 (0) 40 24 84 041. We horen graag van je!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details