Platform over beton en staal in de bouw
Producten

Ontwikkelaar en leverancier van staalbewerkingsmachines groeit harder dan verwacht

aps-pand-1-1

28 oktober 2019 Leestijd 10 minuten

Deel dit artikel

Sinds begin 2016 is APS Europe Automation gegroeid van twee man naar twaalf medewerkers.
Het bedrijf, dat zich voornamelijk bezighoudt met het ontwikkelen en bouwen van machines voor de staalbouwindustrie groeit harder dan verwacht. Er zijn op dit moment meerdere vacatures voor o.a. buitendienstmonteurs, softwareontwikkelaars en engineers.

Directeur-eigenaar Rob Rehorst en oud-collega Harold Kroon werkten al in 1986 bij de voorloper van APS Europe: APS Nederland, later Kaltenbach BV. Dit heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de wereldwijde bestelling van de APS portaalboor- en ponsmachines. Sinds begin dit jaar is APS uitgebreid met medewerkers die ook uit het oude nest van APS Nederland komen. De kennis en vakmanschap is hiermee enorm gestegen. Er is nu meer dan 150 jaar aan ervaring aanwezig, zowel op het mechanische vlak als in de software-ontwikkeling.
De internationale verkoop verloopt overigens nog via Rob Rehorst. Door zijn bekendheid bij vele bedrijven over de gehele wereld willen klanten nog altijd graag zaken doen met hem. In Nederland, Engeland en Australië zijn vele bedrijven zeer tevreden met de machines die door APS Europe zijn geleverd.

Complete boor – zaag lijn.

 

Waarom kiezen bedrijven voor APS Europe Automation bv?

APS heeft een aantal nieuwe machines ontwikkeld, waaronder de RDR boormachine met sub-assen van 600 mm, de nieuwe RS-1300 bandzaag met dubbel verstek en de ponsmachine RPS-520 met 13 ponsen en 20 ondermatrijzen. Deze standaardmachines kunnen eenvoudig naar klantwens worden aangepast en in een compleet systeem geleverd worden. Dat is ook waar klanten naar zoeken. APS luistert naar zijn klanten en komt dan met een passende oplossing. Of het nu gaat om een speciaal markeerapparaat of een softwarekoppeling met bestaande werkvoorbereidingsprogramma’s: APS doet wat zij belooft. Iedere oplossing wordt in samenspraak met de klant ontwikkeld en geleverd.

Klanten hebben vertrouwen in APS, ze zien het bedrijf groeien. Bovendien staat het bedrijf direct klaar bij calamiteiten. De geleverde machines beschikken allemaal over een ‘Site Manager’. Hiermee kan APS direct vanuit de serviceafdeling meekijken op de machine en de bediener uitleg geven of updates installeren. Verwarrende gesprekken en mailberichten over en weer zijn hierdoor niet aan de orde.

Afdelingen binnen APS groeien

Het grootste gedeelte van de service wordt door Harold Kroon (production/service manager) behandeld. De buitendienst van APS wordt in november uitgebreid met een buitendienstmonteur. Deze ervaren monteur heeft veel kennis van de APS/Kaltenbach machines. De producent van staalbewerkingsmachines beschikt dan in totaal over drie volwaardige monteurs voor plaatsingen, onderhoud en calamiteiten.

Service-desk.

 

De engineeringsafdeling van de APS machines is inmiddels ook uitgebreid van één naar twee man. De gehele ontwikkeling van de machines gebeurt in eigen huis. Er is nog wel een vacature voor een Solid Works tekenaar.

Afdeling engineering.

 

De productieafdeling bestaat uit vier man, waarvan een deel oud-medewerkers zijn van APS Nederland/Kaltenbach. Dit heeft als voordeel dat er veel kennis aanwezig is, die wordt overgedragen aan de jongere generatie productiemedewerkers.

De elektra-afdeling is recent uitgebreid met een Eplan-tekenaar. Op dit moment zijn er twee elektromonteurs voor de paneelbouw en voor het bedraden van de machines. In de komende periode zal ook deze afdeling gaan groeien, doordat er meer orders binnenkomen.

Assemblage.

 

De verkoop- en marketingafdeling onder leiding van Rob Rehorst is uitgebreid met één man, Victor Lamboo. Samen zorgen Rob en Victor ervoor dat alle aanvragen behandeld worden en dat het internationale netwerk uitgebreid wordt. APS verwacht dat door de levering van twee nieuwe boor-/zaaglijnen in Nederland de aanvragen zullen toenemen. De RDR-1036 en RS1300 met Full Automation zijn het paradepaardje van het bedrijf en zullen het zeker goed gaan doen in de staalbouw. Holland Staal BV en Vic Obdam BV hebben hun machine inmiddels geleverd gekregen.    

Inmiddels zijn de volgende machines leverbaar:

Boren: 

de APS boormachines bieden vele mogelijkheden. Naast het hardmetaal boren, frezen, tappen, soevereinen, scribing en laskanten frezen beschikken de machines over sub-assen. Elke booras kan 600 mm in de X-richting bewegen. Groot voordeel hiervan is dat alle boorassen gelijktijdig en zelfstandig bewerkingen kunnen uitvoeren. Drie boorassen die gelijktijdig aftekenen of een freesbewerking uitvoeren: bewerken ging nog nooit zo snel. Tevens beschikken de boormachines over drie gereedschapsmagazijnen met elk twaalf gereedschapsplaatsen. De verschillende modellen zijn leverbaar met doorvoerrollen of met een grijperwagen.

SORTEREN:  

de Autosorter zorgt dat producten kleiner dan 1.250 mm worden uitgeworpen in een bak en dat kop- en staartstukken in een afvalbak worden geschoven.  Hiermee wordt de zaag-/boorlijn een volautomaat en kan de machine manloos draaien.

Zagen: 

de RS-1300 bandzaag is speciaal ontworpen om opgenomen te worden in een volautomatische zaag-/boorlijn. De zaag heeft een zaagbandhoogte van 67 mm en een hoekverdraaiing van -45° en +30°. Hydraulisch afzinken van de zaagtafel tijdens het doorvoeren van het materiaal is zonder problemen mogelijk.

Ponsen: 

de RPS-520 ponsmachine is de verbeterde uitvoering van de KPS en is nu de snelste pons-/knipmachine die er op dit moment te koop is. De machine beschikt over dertien ponsen en twintig ondermatrijzen. Het ponsen van een gat gebeurt in één seconde. De vlakschaar kan -30° en +30° graden draaien, om zo schuine kanten aan strippen te knippen. Een hoeklijnschaar voor het knippen van hoeklijnen van 200x200x18 mm is mogelijk, wat tevens geldt voor een tweevoudige flenspons voor het ponsen in de flens van een hoeklijn of UNP-profiel. De grijperwagen met een maximale doorvoersnelheid van 60 m/min is standaard. Invoerlengten van hoeklijnen tot 15 meter zijn geen probleem. In samenwerking met het dwarstransportsysteem is deze machine een volautomaat en kan hij manloos een vol dwarstransport leegdraaien. 

SORTEREN: 

op alle ponsmachines van APS is een Bin system leverbaar. Dit systeem sorteert alle geknipte producten uit in bakken en is leverbaar tot 24 bakken. Producten kunnen uitgesorteerd worden op fasen, kolomnummers, plaatnummers, ordernummer en nog veel meer. Producten tot 400 mm lang passen zonder problemen in de bakken. Producten groter dan 400 mm komen op de afvoertafel en worden afgeschoven in een opvangbak. 

Storage RFS-11: 

dit voorraadmagazijn is gemaakt voor het opslaan van stripmaterialen en beschikt over 11 laden met elk een laadvermogen van 10 ton. Het magazijn kan gekoppeld worden aan de pons-/knipmachine. Het bevoorraden en ophalen van de strippen gebeurt volledig automatisch. Reststukken worden teruggelegd in de laden, wat zorgt voor een goed voorraadbeheer. 

Voor meer informatie over de APS producten, kunt u contact opnemen met Rob Rehorst via 

rob.rehorst@aps-europe.nl of kijk eens op www.aps-europe.nl.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details