Platform over beton en staal in de bouw
Ook Meco Metal maakt gebruik van LiemarX ERP software
Jan van Hapert, CEO van Liemar en Harry Seijkens, zaakvoerder va Meco (R). [Foto is een archieffoto van voor de coronacrisis]

Ook Meco Metal maakt gebruik van LiemarX ERP software

Meco is 1 van de 4 staalbouwers die nu per 1 januari dit jaar hun bedrijfsprocessen volledig gaan sturen met de nieuwe ERP software. Voor Meco zelf is dit een belangrijk moment omdat ze eigenlijk al een systeem hadden, maar dat voldeed niet meer.

Tevredenheid over de samenwerking.

Harry Seijkens, zaakvoerder bij Meco is vooral ook zéér te spreken over het proces en de implementatie. Ten eerst omdat, zoals Harry per 22 januari formeel aan ons laat weten via de mail:

“Wij willen jullie danken voor een correcte oplevering van LiemarX, conform de gestelde eisen, conform budget én de afgesproken timing zoals deze ochtend besproken met de stuurgroep. De eerste keer in mijn werkend bestaan, zonder enig verlies van omzet en productie, dat in deze bijzondere tijden en nagenoeg geheel via de digitale weg. “

En ten tweede, en dat willen Harry Seijkens en Jan van Hapert RI van Liemar samen extra benadrukken, door de niet aflatende inzet van Vera Vannuffelen, Project leider LiemarX bij Meco en Barry van den Reek, Technisch Directeur bij Liemar, die dit project op een geweldige wijze hebben opgepakt én volbracht.

De techniek kan nog zo goed zijn, het zijn uiteindelijk toch de mensen die het moeten doen en dat geldt zeker voor een nieuwe implementatie van een ERP oplossing. Zonder deze 2 kern-collega’s was het project zeker uitgelopen.

Bijzonder aan deze implementatie was toch wel de volledig nieuwe insteek die Meco en Liemar samen hebben gekozen voor wat betreft de implementatie van de Werkvoorbereiding module in het ERP systeem.

Het betreft hier de LEAN methodiek.

Bij Meco was al langer de wens om dit anders te gaan doen dan ze gewoon waren, maar hun oude werkvoorbereiding software systeem stond hun daarin in de weg.

Nu was de weg vrij voor Remi Moonen, Werkplaatsleider en een van de Lean Leaders binnen het management van Meco Metal, om verspillingen in tijd en materiaal te gaan elimineren in hun werkplaats.

Remi heeft zich bijzonder ingespannen om de gehele productie, de werkvoorbereiding en de planning volledig juist op de rails te krijgen. Hij is daar 100% in geslaagd.

Meco en Liemar kijken terug op een geslaagde implementatie en gaan een vruchtbare samenwerking aan de komende jaren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details