Centrum voor Verduurzamen
01:46
11-09-2018

Alle oppervlaktebehandelingen van metaal onder één dak

Voor het verzinken, schooperen/metalliseren, beitsen, passiveren, poedercoaten, natlakken en stralen van metaal tref je bij het Centrum voor Verduurzamen in Veldhoven alle gewenste expertise onder één dak. Het familiebedrijf, bestaande uit Verzinkerij Meerveldhoven, De Run Metaalcoating en Dameco Plating biedt opdrachtgevers in het MKB een complete waaier van disciplines voor het bewerken en behandelen van de meest uiteenlopende metalen producten en componenten. Inclusief een vakkundig advies en een tiptop dienstverlening.

Met de professionele, snelle en (kosten)efficiënte totaalaanpak van het Centrum voor Verduurzamen kies je voor een uitmuntend staaltje vakmanschap. “Onze opdrachtgevers in onder meer de bouw, industrie, logistiek en agrarische sector zijn bij ons altijd verzekerd van de beste oppervlaktebehandeling van hun materialen”, zegt algemeen directeur Roel Sweegers. “Ongeacht toepassing of orderomvang. Daarnaast verzorgen we het halen en brengen, demonteren, voor- en nabehandelen, assembleren, verpakken en etiketteren van metalen componenten. We ontzorgen, van A t/m Z. Ik zou dan ook zeggen: kom kijken en laat je ervan overtuigen dat je bij ons aan het juiste adres bent voor de beste corrosiebescherming van je product.”

Centrum voor Verduurzamen
Centrum voor Verduurzamen
RVS voor en na beitsen.

Centrifugaal verzinken
Centrifugaal verzinken is dé oplossing wanneer producten en componenten voorzien moeten worden van een perfect egale zinklaag. “We beschikken over twee centrifugale verzinklijnen”, zegt Sweegers. “Eén voor de behandeling van grote onderdelen tot circa 1,40 meter en één voor de bewerking van kleine, seriematig vervaardigde producten. Daarbij kun je denken aan bouten, steigerkoppelingen, spindels, draadeinden, scharnieren, nagels, kabelklemmen en sluitringen.”

Thermisch verzinken
Thermisch verzinken is een techniek die voor meerdere doeleinden kan worden ingezet. Een thermische zinkbehandeling beschermt metaal tegen corrosie en is tevens prima geschikt om een metalen component klaar te maken voor een volgend bewerkingsproces, zoals het aanbrengen van een duplex-coating. Thermisch verzinken is populair, vooral omdat met deze oppervlaktebehandelingstechniek eindproducten kunnen worden voorzien van een authentieke, ruwe en natuurlijke look.

Centrum voor Verduurzamen
Centrifugaal verzinkte bouten. (Beeld Joren Hoogeboom)

Poedercoaten
Middels deze milieuvriendelijke, elektrostatische lakbehandeling voorziet het Centrum voor Verduurzamen voorwerpen zonder gebruik van oplos- en verdunningsmiddelen van een egale en slag- en slijtvaste laklaag. De techniek biedt een bijzonder duurzame bescherming tegen corrosie en extreme weersinvloeden. “Dat maakt poedercoaten uitermate geschikt voor het behandelen van constructies, balustrades, verkeerslichten en nog veel meer”, aldus Sweegers.

Natlakken
Is poedercoaten vanwege de kleur of bestekeisen geen optie? Geen probleem. Ook voor het natlakken van bijvoorbeeld brandwerende en offshoretoepassingen biedt het bedrijf met diverse verfsystemen een klantspecifieke oplossing. 

Centrum voor Verduurzamen
Toepassing thermisch verzinkt staal.

Elektrolytisch verzinken
Elektrolytisch verzinken maakt metalen harder, beter geleidend en vormt een prima basis voor een volgende oppervlaktebehandeling. Het procedé zorgt er echter vooral voor dat metalen producten en componenten perfect zijn beschermd tegen corrosie. Sweegers: “Daarnaast is deze verduurzamingsmethode populair vanwege de mooie, ‘glanzendstrakke’ uitstraling van het opgebrachte zink.”

Beitsen van RVS
Wanneer roestvaststaal in een zuurstofarme omgeving terechtkomt, blootgesteld wordt aan bepaalde gassen en vloeistoffen of door lassen, buigen en verspanen is beschadigd, kan roestvorming ontstaan. Om dit tegen te gaan, dient het te worden ontdaan van alle mogelijke verontreinigingen. Bij het Centrum voor Verduurzamen gebeurt dit door het staal grondig te beitsen en chemisch te behandelen met behulp van een sproeisysteem of door het onder te dompelen in een bad.   

Tekst | Chris Elbers   Beeld | Centrum voor Verduurzamen

Abonneer u op onze nieuwsbrief

beton en staalbouw partners

Cuijpers Services Nederland bv