Platform over beton en staal in de bouw
Overweeg een baan bij de integrale specialist in assetmanagement
Hogere veiligheidskundigen van Nebest houden ‘een oogje in het zeil’ op de Afsluitdijk.

Overweeg een baan bij de integrale specialist in assetmanagement

Ooit ontstaan uit de privatisering van de onderhouds- en inspectieafdeling van Rijkswaterstaat, staat Nebest inmiddels alweer 35 jaar op eigen benen. Het onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau kenmerkt zich door een hands-on mentaliteit en heeft haar scope in al die jaren behoorlijk uitgebreid. Nebest telt inmiddels 250 medewerkers en is naarstig op zoek naar nieuw talent om een verdere groei mogelijk te maken.

In de beginjaren inspecteerde Nebest op grote schaal assets van Rijkswaterstaat. Dat gebeurde destijds vooral visueel. “Met het blote oog kun je best veel zien aan een bestaande constructie, maar je ziet ook veel niet”, zegt Wouter van den Berg, new business manager bij Nebest. Reden voor het bedrijf om zich verder te gaan specialiseren. “Waar het blote oog stopt, kunnen we inmiddels alle vervolgonderzoeken aanbieden, van metingen in het veld om bijvoorbeeld de wapening te lokaliseren tot testen in ons eigen laboratorium. Werkten we in de beginjaren vooral voor Rijkswaterstaat, uiteindelijk wisten ook provincies, gemeenten en andere opdrachtgevers ons te vinden.”

Gezien de gestage groei van de afdeling Projectmanagement is Nebest op zoek naar onder andere omgevingsmanagers.

Meer diepgang

Nebest heeft haar dienstverlening in de loop der jaren aanzienlijk verbreed, ook richting andere sectoren. “Anno 2023 zijn we met ruim 250 medewerkers vertegenwoordigd in de bouw, infra, industrie en waterbouw. En we groeien nog steeds, vorig jaar zelfs met 30 fte.” Volgens Van den Berg wordt Nebest gezien als de aannemer onder de ingenieursbureaus. “We verdelen onze taken over acht afdelingen – Bouwkunde, Constructief, Infra, Inspectie, Materiaalkundig onderzoek, Nebest Duikinspectie, Nebest Laboratorium en Projectmanagement – en hebben een vrij hands-on mentaliteit. Met andere woorden, we zijn niet vies van veldwerkinspecties en nadere onderzoeken. Voor meer diepgang kunnen we terugvallen op ons eigen laboratorium. Hier doen we onder meer onderzoek naar Chroom-6 en naar chloriden in beton. Ook onderzoeken we bijvoorbeeld de aantasting van houten palen bij kademuren en bruggen. Daarnaast zetten we sinds een aantal jaar sterk in op schadeonderzoek van staalconstructies en hebben we recent het Centrum voor Onderzoek en Technisch advies (COT) overgenomen, die onder meer onderzoek doet naar verf- en coatingsystemen.”

Toezichthouder en toetser van Nebest actief op het project Theemswegtracé.

Platte organisatie

“Ondanks dat we zijn uitgegroeid tot een ingenieurs- en adviesbureau van formaat, zijn we een lekker platte organisatie”, vindt Van den Berg. “De deuren staan altijd open en er is volop ruimte voor de ondernemersgeest van de mens. Ook worden er heel veel nevenactiviteiten ondernomen van een fiets- tot wintersportweekend. Dat alles maakt het werken bij Nebest erg plezierig.” De afdeling Projectmanagement heeft een cruciale rol binnen Nebest. “Er zijn best wat collega’s die op een gegeven moment ook het werk aan de andere kant van de tafel willen ervaren. Via de afdeling Projectmanagement hebben zij de kans om in een rol bij Rijkswaterstaat of bij een aannemer aan de slag te gaan. Dat geeft een stuk verbreding van de disciplines en ervaring van onze mensen. Juist die uitwisselbaarheid wordt gewaardeerd en is ook onze kracht.”

De afdeling Projectmanagement van Nebest is sterk in onder andere contractmanagement.

Afdeling Projectmanagement

De afdeling Projectmanagement is een belangrijk onderdeel van Nebest en feitelijk ontstaan vanuit vragen uit de markt, weet Laura Groosman, accountmanager bij Nebest. “Na een inspectie van een object werd ons steevast de vraag gesteld of we ook de directievoering/toezicht konden verzorgen/houden op de kwaliteit en veiligheid van de (herstel)werkzaamheden. Inmiddels doen we veel meer dan dat en zijn we actief in de uitvoeringsbegeleiding en in IPM-rollen zoals contract-, omgevings-, technisch- en risicomanagement. Ook detacheren we projectleiders en hebben we hogere veiligheidskundigen in dienst die nu onder andere op de Afsluitdijk actief zijn. Daarnaast verzorgen we de systeemgerichte contractbeheersing voor Rijkswaterstaat voor diverse tunnel- en baggerprojecten, hebben we een mooie raamovereenkomst met ProRail en met waterschap Brabantse Delta en werken we voor de Belgische overheid aan de Ring Antwerpen. Verder zijn we ook volop actief voor provincies en gemeenten. Zeer breed georiënteerd dus, ook qua type medewerker.”

Gezien de gestage groei van de afdeling Projectmanagement is Nebest op zoek naar nieuw talent. “We hebben een aantal mooie vacatures voor civieltechnische toezichthouders, directievoerders, contractmanagers, toetscoördinatoren en lead auditors”, zegt Groosman. “Daarnaast zijn we op zoek naar omgevingsmanagers, technisch managers en hebben we altijd wel plaats voor andere techneuten. Kom jij ons team versterken?” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details