PECO Douwes Group
01:53
31-08-2018

PECO Douwes Group (PDG), the fixing company

Met ingang van 1 juli 2018 bundelen PECO Select Fasteners en Douwes International, beide uit Pijnacker, de krachten en gaan samen verder onder één handelsnaam: PECO Douwes Group (afgekort PDG). Een fusie tussen twee bedrijven die perfect op elkaar aansluiten. Hiermee willen beide ondernemingen via een ‘one-stop-shop’-systeem hun klanten ontzorgen. 

PECO is met name gespecialiseerd in het leveren van hoogwaardige bouten en moeren voor zware industriële constructies. Daarbij gaat het om bevestigingsartikelen van staal, rvs en duplex. Deze grote bevestigingsmiddelen zijn vooral bestemd voor de offshore sector, windturbines, chemie, petrochemie, scheepsbouw en staalindustrie. De onderneming levert in tal van landen binnen en buiten Europa. Douwes houdt zich bezig met tooling en equipment, dus de gereedschappen waarmee alles vastgezet wordt. Oprichter en directeur van PECO, Cock van der Werf, die in 1979 met het bevestigingsbedrijf gestart is, vindt de fusie een logisch gevolg nadat hij PECO per 1 januari 2016 verkocht had aan Indutrade Benelux. “Dit is een Zweedse investeringsmaatschappij die al in het bezit was van Douwes International. Omdat onze ondernemingen in april 2016 hetzelfde pand in Pijnacker betrokken, was samenwerking heel gemakkelijk. In deze toenemende conjunctuur kunnen we zo onze dienstverlening optimaliseren en meerwaarde bieden aan onze klanten en leveranciers. Na een gewenningsperiode van twee jaar waarin we complementair aan elkaar waren, hebben we besloten met ingang van 1 juli 2018 samen te gaan. Vanaf dan heten we PECO Douwes Groep (PDG).”

Gemak voor de klant
De fusie houdt in dat klanten van Douwes voortaan ook hoogwaardige industriële moeren en bouten kunnen bestellen en klanten van PECO de bijbehorende gereedschappen en accessoires. De samenwerking gaat echter nog verder. Behalve dat er voortaan één afdeling Boekhouding en één afdeling HRM zijn, is er ook één klantenporfolio en gaan de ondernemingen gezamenlijk projecten uitvoeren. Kortom, een honderd procent fusie. “Met ons éénloketsysteem op het gebied van verbindingstechniek bieden we een totaalpakket aan de klant”, vertelt Van der Werf. “En omdat er in Nederland geen concurrenten zijn, zitten we in een nichemarkt. Als PECO, en straks als PDG, ontzorgen we opdrachtgevers met laaginteresse producten. Maar wel producten die van hoogwaardige kwaliteit zijn en een hoge prioriteit hebben. Wij manifesteren ons vooral als dienstverlener op het gebied van speciale bevestigingsartikelen en maatwerk. 

Daarbij reageren we snel en flexibel op de klant en hanteren we levertijden van maximaal één week. We werken daarbij alleen met Europese producten. Allemaal artikelen die hier in onze eigen werkplaats gekalibreerd en gecertificeerd worden. Want bij ons is kwaliteit gewaarborgd. Elke bout-moerverbinding wordt gecertificeerd op onder meer trek­sterkte, chemische samenstelling, hardheid en oppervlaktebehandeling.” De bouten en moeren van PECO worden ingekocht bij zo’n honderd fabrikanten verspreid over heel Europa. Dat geldt ook voor de producten van Douwes. De bevestigingsartikelen zijn uiteraard op basis van koop verkrijgbaar, terwijl Douwes ook de mogelijkheid van huur, huurkoop of lease aanbiedt voor tools en equipment.

PECO Douwes Group
Directeur Cock van der Werf.

Uniek
Van der Werf: “PECO, binnenkort PDG, is Benelux-vertegenwoordiger voor de firma Friedberg. Dit is Europa’s grootste fabrikant van voorspanbouten. Bovendien voldoen we aan de NEN-EN 1090-norm op het gebied van voorgespannen constructies. Daarnaast bieden we structural bolt sets, boutmoerverbindingen in één verpakking ten behoeve van vast voorgeschreven aanhaalmomenten, die door bijvoorbeeld Alkitronic Tools kunnen worden gemonteerd. De bout-moercombinaties leveren we in twee kwaliteiten: 8.8 en 10.9 in de uitvoering thermisch verzinkt, ISO-passend. Dat we beide typen op voorraad hebben, is eveneens uniek in Nederland!”     

Tekst | Irene Teunissen   Beeld | PECO Select Fasteners

Abonneer u op onze nieuwsbrief

beton en staalbouw partners

Nationale Staalbeurs 2018Rapid Set®