Platform over beton en staal in de bouw
Prefab beton totaaloplossing voor nieuwbouw Prodrive Technologies
Overzicht van de bouw.

Prefab beton totaaloplossing voor nieuwbouw Prodrive Technologies

Vanuit een ultramoderne productiefaciliteit op de Ecofactorij in Apeldoorn legt Preco voor haar opdrachtgevers een solide basis om klein- en grootschalige utiliteitsbouwprojecten efficiënt, duurzaam en maatgericht in te vullen. Dat gebeurt niet alleen via een divers en omvangrijk pakket prefab betonelementen; ook qua dienstverlening is het bedrijf van alle markten thuis. Zo verzorgen de specialisten van Preco eveneens de 3D engineering, levering en montage van de geprefabriceerde betonelementen. Tijdens de realisatie van een nieuw kantoorgebouw voor elektronicabedrijf Prodrive Technologies op Son & Breugel Science Park toont het door directeur Theo Kool geleide bedrijf andermaal de aanwezige kwaliteiten. Ditmaal door alle prefab betonelementen voor het project te leveren.

Geleverde betonnen elementen.

Als totaalleverancier is Preco in staat om elk bouwproject compleet in te vullen. Dat gebeurt steevast met een constante en scherpe focus op duurzaamheid. Zo tekent Preco voor een stevige afname van de CO2-uitstoot, onder meer door een minimale hoeveelheid cement aan de betonmengsels toe te voegen. Verder wordt binnen de bedrijfsmuren hoog ingezet op slimme productieprocessen, een sterk gereduceerd energieverbruik en een doorlopende vernieuwing en optimalisatie van de interne processen. Het is een aanpak die de naam, activiteiten en expertise van Preco voorziet van een passende toegevoegde waarde. 

Montage van de geleverde kanaalplaten.

Totaalconcept

De nieuwbouw van Prodrive Technologies op Son & Breugel Science Park is een fraaie nieuwe referentie voor Preco. Het project betreft de realisatie van een splinternieuw gebouw van zeven bouwlagen die elk 5 meter hoog zijn. De totale oppervlakte van de nieuwbouw, die via een tweelaagse loopbrug is verbonden met het bestaande hoofdgebouw, is circa 21.000 m2. Tijdens het uitdagende project bewijst de Apeldoornse prefabspecialist wederom wat het allemaal in huis heeft. Projectleider Gilian van Lith licht de bijdrage van Preco nader toe. “We leveren voor dit project onder meer de betonnen wandelementen, trappen en bordessen. In totaal gaat het hierbij om zo’n 6.000 m2. Verder voorzien we het gebouw van 110 kolommen, 250 balken en ruim 15.000 m2 kanaalplaatvloeren. Kortom, ook hier verzorgen we een totaalprefabconcept.”

Afstemming 

Het project kenmerkt zich door een relatief kort engineeringstraject, zo blijkt. Het is een gegeven dat helder communiceren en snel schakelen tussen de betrokken bouwpartners tot een absolute must maakte. “Samen met hoofdaannemer Wijnen Bouw en onze vaste partner Van Boxsel Engineering uit Oosterhout hebben wij ingezet op een nauwe afstemming van de uit te voeren werkzaamheden. Door te kiezen voor een wekelijks onderling overleg komen we snel en zonder al te veel hobbels tot het beoogde eindresultaat”, aldus Van Lith, die ook twee andere betrokken partijen een verdiende pluim geeft. “De speel- en opslagruimte op de bouwlocatie is behoorlijk beperkt. Daardoor moeten de vrachten nauwkeurig worden afgestemd op dag- en tijdniveau, zodat de continuïteit van het werk niet wordt verstoord, de benodigde betonelementen op het juiste moment voorhanden zijn en de vrachtwagens niet op elkaar hoeven te wachten. Dankzij de vlekkeloze samenwerking tussen onze eigen transportplanner, de monteurs van Mammoet en het door ons ingeschakelde transportbedrijf zullen we erin slagen om de betonelementen zonder enige vertraging op de juiste plek te krijgen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details