Platform over beton en staal in de bouw
Prefab beton uit Apeldoorn: Divers én duurzaam
DistriPark Dordrecht: de 323 kolommen zijn geleverd en gemonteerd op de bouwplaats.

Prefab beton uit Apeldoorn: Divers én duurzaam

Bij Preco, totaalleverancier op het gebied van prefab beton, volgen de positieve ontwikkelingen elkaar razendsnel op. Werd in april vorig jaar op de Ecofactorij in Apeldoorn nog een hagelnieuwe en hypermoderne betonfabriek betrokken, recent wist het bedrijf het felbegeerde CSC-certificaat binnen te halen. Een wapenfeit dat de duurzaamheidsambities van Preco andermaal onderstreept.

Tekst | Chris Elbers  Beeld | Preco

Het fundament van Preco BV werd al gelegd in 2004. Toen startte het bedrijf onder de naam Cervix Beton in Kootwijkerbroek met de productie van prefab betonelementen. Een specialisme waarmee in het begin vooral de agrarische sector op maat werd bediend. Met de uitbreiding van het leveringsprogramma en de toenemende vraag naar de producten van Cervix werd in 2012 de verhuizing naar een ruimer bemeten bedrijfspand noodzaak. Het nieuwe onderkomen werd gevonden in Ede, alwaar de groei en ontwikkeling van de betonproducent vrolijk werden voortgezet. “Sinds september 2018 gebeurt dat onder de vlag van Preco, een nieuwe naam die onze kerndisciplines kort en krachtig verwoordt”, zegt mede-eigenaar en commercieel directeur Theo Kool. “En ook de productieplaats is alweer veranderd. Sinds anderhalf jaar opereren we vanuit een ultramoderne betonfabriek op de Ecofactorij in Apeldoorn. Een locatie die is voorzien van de allerlaatste productiemiddelen en waar een ervaren team van zo’n honderd specialisten dagelijks antwoord geeft op de vragen vanuit de markt.”

Kanaalplaten en betonconstructie zijn perfect op elkaar afgestemd.

Beloning

Die vragen zijn al even gevarieerd als het diensten- en productenprogramma van Preco. Kiezen voor de expertise van de totaalleverancier is kiezen voor complete ontzorging, van A tot Z. Waar het dienstenpakket 3D engineering, productie, levering en montage omvat, beslaat het productengamma van Preco uiteenlopende prefab producten zoals wanden, kolommen en balken, trappen en bordesplaten, balkon- en galerijplaten, kanaalplaatvloeren en T-docks. Zelfs voor specials als parkbanken, kunstwerken en betonnen bewegwijzering klop je met succes aan op de IJsseldijk 31 in Apeldoorn. “Ons pakket prefab producten is zeer divers en wordt vervaardigd met een scherpe focus op duurzaamheid”, vervolgt Kool. “Zo minimaliseren we de CO2-uitstoot, onder meer door een minimale hoeveelheid cement aan onze betonmengsels toe te voegen. Daarnaast steken we binnen onze fabriek in op slimme productieprocessen, een flinke reductie van het energieverbruik en een voortdurende innovatie van de interne processen. Tegelijk geven we onze mensen alle ruimte om hun talenten verder te ontplooien. Speerpunten die hebben geresulteerd in het ISO 14001-certificaat én het onlangs behaalde CSC-keurmerk, andermaal een prachtige beloning voor onze onderscheidende en toekomstgerichte manier van werken.”

Conakryweg: T-docks en gevelelementen rondom de laaddocks.

Toepassing in de praktijk

Tijdens de realisatie van het 50.000 m² grote distributiecentrum van Crocs Europe B.V. op DistriPark Dordrecht gebruikt Hercuton uit Nieuwkuijk wederom de prefab producten én diensten van de specialist in prefab beton. “Preco levert 323 kolommen, 5.000 m² verdiepingsvloer, 130 balken en 5.000 m² silex wanden”, aldus Arno Wouters, projectleider namens de totaalaanbieder in turnkey bedrijfshuisvesting. “Hoogwaardige componenten die in de fabriek te Apeldoorn bovendien perfect worden aangepast op de overige constructietechnische onderdelen. Daarnaast leveren de constructeurs, tekenaars en projectleider vanuit Preco een welkome meerwaarde aan dit project. Het resultaat? Een vlekkeloze aanvoer van materialen en een snelle, efficiënte verwerking op de bouwplaats.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details