Platform over beton en staal in de bouw
Prefab betonbedrijf uit Lommel anticipeert op verdere groei
IJzerbewapening van de bekistingsmallen.

Prefab betonbedrijf uit Lommel anticipeert op verdere groei

3T Beton werd opgericht in 2011 door Serge Meulemans en Pat Spooren. Oorspronkelijk stond 3T voor Tegels, Trappen en Terrassen, maar al snel groeide de productie verder uit met prefab maatwerk in glad zichtbeton, bordessen, kroonlijsten, dekstenen en dorpels. Met dit aanbod richt 3T Beton zich hoofdzakelijk op aannemers en staalbouwbedrijven en in mindere mate op particuliere klanten. De groei zat er vanaf de start goed in, wat recent geleid heeft tot nieuwe en aanzienlijke investeringen.

Verlichte gevel van de nieuwbouw.

Een mooi groeiverhaal

3T Beton ging bescheiden van start met een geïmproviseerde rolbrug en een dito betoncentrale in een gehuurde bedrijfshal op het industrieterrein in Lommel. De keuze voor Lommel werd mede ingegeven door het feit dat industriegrond daar nog betaalbaar was. Korte tijd later kocht het bedrijf de gehuurde site aan. Met de bouw van een tweede productiehal en een eigen volwaardige betoncentrale in 2014 kon de productie gevoelig verhoogd worden om aan de stijgende vraag te voldoen. Kostenplaatje: om en bij de 800.000 euro.

Intussen telt het bedrijf ruim 40 medewerkers. In 2020 werd een omzet van 7 MIO euro gerealiseerd. De productiecapaciteit bedraagt momenteel zowat 30 kuub per dag. Ook bleef de drive van het dynamische duo niet onopgemerkt. Zo werden ze, iets wat zelden voorvalt, de laatste 3 jaar reeds tweemaal genomineerd voor een Trends Gazellen Award.

Opschuren en polijsten van de instelbare trapmallen.

Klaar voor de toekomst

In 2017 gingen de twee vennoten nog een stap verder en kochten ze 2 ha grond aan de overkant van de straat. Hier bouwden ze een magazijn voor de opslag van grind en andere grondstoffen. Een bijhorende productiehal, momenteel in aanbouw, wordt tevens gekoppeld aan een tweede betoncentrale.

Vullen met beton van de trapmallen.

Serge Meulemans, mede-vennoot van 3T Beton: “Pat en ik zijn vrij nuchter op zakelijk vlak waardoor we nooit roekeloze beslissingen nemen. Toch vonden we in 2021 dat de tijd aangebroken was voor een nieuwe stap in onze evolutie. Al bij al gaat het hier om een tweede, zware investering in korte tijd. Aan deze recente uitbreiding hangt een kostenplaatje van 4 MIO euro vast. De nieuwe infrastructuur zal ons toelaten om zeer snel onze capaciteit te verdubbelen van 30 naar 60 kuub per dag, waardoor we helemaal voorbereid zijn op de toekomst.”

De nieuwe faciliteiten beslaan zowat 5.400 m2. Samen met de bestaande  bedrijfsgebouwen komt de totale bebouwde oppervlakte daarmee een heel stuk boven de 8.000 m2 uit. Er werd gekozen voor een staalbouwstructuur, waarbij 3T Beton zelf uiteraard instaat voor de realisatie van de trappen.

Betonafwerking van de draaitrappen.

3T Beton had naar eigen zeggen weinig te lijden onder de COVID-19-pandemie en als alles verder volgens plan verloopt, moeten de nieuwe gebouwen tegen de zomer van dit jaar bedrijfsklaar zijn.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details