Platform over beton en staal in de bouw
Prefab kant-en-klaar woningen. Innovatief, efficiënt en betaalbaar

Prefab kant-en-klaar woningen. Innovatief, efficiënt en betaalbaar

Bevlogenheid, vakkennis en inventiviteit. Dat is wat bezoekers van de Bouwbeurs aantroffen bij hun bezoek aan de stand van OLBECON en OLCAS. “Er is een grote vraag naar (betaalbare) woningen en naar partijen die deze woningen kunnen bouwen of leveren. Op beide vragen hebben OLBECON en OLCAS een antwoord.”

Olbecon - Bloqz, betaalbaar en comfortabel kopiëren

Aan het woord is Johan Oltvoort, directeur van OLBECON, specialist in betonconstructies en OLCAS, specialist in betoncasco’s. OLBECON staat voor prefab betonvloeren en wanden voor de woning- en utiliteitsbouw. Tijdens de Bouwbeurs presenteerde de firma haar totale assortiment op dit gebied aan de hand van foto’s en monsters. Verrassend en doordacht zijn de producten van OLCAS. Dat geldt misschien iets minder voor de betoncasco’s voor enkele en dubbele woningen. Maar des te meer voor de zogenaamde ‘bloqz’.

Bloqz
‘Bloqz’ is de productnaam die OLCAS hanteert voor de prefab kant-en-klaar woningen. Bij de ontwikkeling van deze woningen is aan werkelijk alles gedacht. Zo zijn de woningen opvallend betaalbaar, snel leverbaar, duurzaam, circulair, energieneutraal, warmte-accumulerend, verplaatsbaar en klaar voor het interieur. Deze kwaliteiten maken de bloqz onderscheidend van de reguliere cascowoningen. “Bij de reguliere cascowoningen hebben we het over ruwbouw”, licht Oltvoort toe. “Bloqz zijn ontwikkeld vanuit efficiency en goed wonen. Ze tellen drie slaapkamers, waardoor ze geschikt zijn voor het gemiddelde gezin. Ze zijn voorzien van deuren, kozijnen en ramen. De woning is letterlijk klaar voor de vloerbedekking.”

Platte organisatie
Hoewel de bloqz – net als de overige producten van OLBECON en OLCAS – volledig zijn doorontwikkeld, blijft OLCAS bij het hele proces betrokken, van engineering tot en met montage. “We weten wat er in de bouw speelt. Aannemers zijn vooral geholpen bij producenten en leveranciers die de volledige verantwoordelijkheid nemen voor hun product. Daar spelen wij op in. We regelen het proces van A tot Z en houden de organisaties plat. Heeft de aannemer een vraag over een tekening, dan krijgt hij rechtstreeks de tekenaar aan de lijn. Dat zal de bezoekers van onze stand ook opvallen zijn. Iedereen weet wat er speelt in de beide bedrijven en deelt de kennis en het enthousiasme.”

Tekst | Liliane Verwoolde   Beeld | OLBECON

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details