Platform over beton en staal in de bouw
Première op de spoga+gafa: Birchmeier is nu de twaalfde partner van het fabrieksoverkoepelende accu-systeem CAS

Première op de spoga+gafa: Birchmeier is nu de twaalfde partner van het fabrieksoverkoepelende accu-systeem CAS

Het dozijn is vol: Birchmeier uit Zwitserland, specialist in de spuittechniek, heeft haar accu-machines omgezet naar het Cordless Alliance System (CAS) en daarmee voor de accu-technologie van Metabo, fabrikant van elektrisch gereedschap uit Nürtingen, gekozen.

Of het nu gaat om spuiten, schuimen, vernevelen, desinfecteren of verstrooien: als het om het nauwkeurig aanbrengen van vloeistoffen of granulaat gaat, kiezen vele klanten op het gebied van de tuinbouw, industrie, hygiëne, facility management, reiniging, bouw en nijverheid, land- en bosbouw of de automobielindustrie voor de machines van Birchmeier Sprühtechnik AG, gevestigd in het Zwitserse Stetten. Bij de accu-machines slaat het in 1876 opgerichte bedrijf nu een hele nieuwe weg in: op de internationale tuinbouwbeurs spoga+gafa in Keulen van 1 tot 3 september presenteert Birchmeier zich als de twaalfde partner van het Cordless Alliance System (CAS), een door Metabo, fabrikant van elektrisch gereedschap uit Nürtingen, geïnitieerde, fabrieksoverkoepelende accusysteem. CAS startte in de zomer van 2018 met negen fabrikanten van elektrisch gereedschap en machines uit verschillende branches. Op dit moment maken de fabrikanten Metabo, Rothenberger, Mafell, Eisenblätter, Collomix, Haaga, Electrostar (Starmix), Eibenstock, Steinel, Rokamat, Elried/Edding en Birchmeier deel uit van CAS. Binnen dit in de branche unieke accu-systeem zijn alle machines van de CAS-partners met een accu volledig uitwisselbaar en kunnen dus met elkaar gecombineerd worden. Op basis van de krachtige Metabo LiHD accu-technologie verzamelt CAS de verschillende ambachten onder één dak en biedt professionele gebruikers zo de vrijheid, ook onafhankelijk van een stopcontact met de standaard- en speciale producten van verschillenden fabrikanten te werken. Mobiel en flexibel.

Het eigen accu-systeem wordt vervangen door CAS

„Wij hebben tot dusver voor onze machines die op accu werken een eigen accu-systeem gebruikt“, zegt Jürg Zwahlen, hoofdaandeelhouder en voorzitter van de raad van bestuur van Birchmeier. „Maar toen wij nader kennis hadden gemaakt met CAS, zagen wij al snel welke voordelen dit systeem ten opzichte van ons eigen systeem had: het is veel eenvoudiger en krachtiger. Bovendien kunnen onze klanten nu met 140 machines van op dit moment 12 merken met één accu werken. Dat is een groot voordeel, want natuurlijk kiezen de klanten voor hun werk niet altijd voor onze producten, maar kiezen ook vaak voor elektrisch gereedschap van andere fabrikanten. En tenslotte hebben de inzet en passie waarmee de Metabo CEO Horst W. Garbrecht als initiator van CAS en zijn medewerkers deze technologische samenwerking hebben gestimuleerd ons er helemaal van overtuigd. Drie goede redenen dus om het eigen systeem vaarwel te zeggen en ons bij CAS aan te sluiten.“

Alle varianten van de accu-rugsproeiers uit de RE-serie worden nu aange-dreven door het CAS accu-systeem. In totaal heeft Birchmeier op de spo-ga+gafa in Keulen acht accu-machines op basis van CAS gepresenteerd.

 

Kracht- en capaciteitsreserves voor nieuwe accu-machines

Birchmeier presenteert acht accu-machines op de beurs: een tweewielige sproeier, een kruiwagensproeier, een pompstation en op de rug te dragen machines in verschillende uitvoeringen. „Wij hebben ons complete accu-programma in de afgelopen maanden in sneltreinvaart en met krachtige ondersteuning van Metabo omgezet“, zegt Jörg Lembachner, directeur van Birchmeier. Het resterende assortiment, dat handmatig of op perslucht werkt, blijft eerst nog gewoon bestaan. „Maar met een capaciteit van maximaal 8,0 ampère-uur, een prestatievermogen tot 1.600 Watt met een accu van 18 Volt en de mogelijkheid om twee accu’s samen te voegen tot een systeem van 36 Volt en 3.200 Watt, kunnen wij erover nadenken of wij niet een hele reeks andere producten als accu-variant op de markt willen brengen. Want CAS biedt ons zoveel meer vermogen en een langere looptijd, dat ook energieverslindende toepassingen op accu mogelijk zijn“, zegt Lembachner enthousiast.

CAS staat open voor nieuwe partners

Ook bij CAS is men bijzonder ingenomen met de nieuwe partner, verzekert Horst W. Garbrecht, CEO van Metabo. „Een fabrieksoverkoepelende technologische samenwerking is vooral nuttig, als deze open staat voor meer partners – en dat is bij CAS absoluut het geval.“ Birchmeier is daarvan een uitstekend voorbeeld van de veelzijdige inzetbaarheid van CAS. „De alliantie is weliswaar voor elektrisch gereedschap ontstaan, maar is natuurlijk niet beperkt tot deze branche alleen. Juist de grenzen tussen tuingereedschap en elektrisch gereedschap verdwijnen steeds meer, omdat er tegenwoordig steeds meer aanbieders zijn die van het ene segment uitbreiden naar het andere.“ Daarom past Birchmeier ook zo goed in ons plaatje.

Samen vooruit gaan

Garbrecht is ook onder de indruk van de voortvarendheid waarmee Birchmeier de overstap heeft gemaakt: „Het besluit om het eigen accu-systeem op te geven en zich bij een technologische coöperatie aan te sluiten, is zeker niet gemakkelijk. Maar de verantwoordelijke mensen bij Birchmeier hebben het zeer consequent gedaan. Ze hebben CAS intensief getest, hebben het onbevooroordeeld met hun eigen technologie vergeleken, snel een beslissing genomen en razendsnel toegepast. Dat verdient in mijn ogen absoluut respect en is een extra reden waarom Birchmeier een perfecte versterking binnen onze alliantie is“, aldus Garbrecht. En de CAS-familie blijft groeien: op dit moment hebben zich behalve Birchmeier nog vijf partners bij CAS aangesloten, die in de komende twaalf maanden hun CAS-producten zullen presenteren. Daarbij gaat het doorgaans om gerenommeerde namen met hun eigen doelgroepen en zeer geprofileerde merken. Garbrecht: „Daarmee groeit CAS naar 17 leden, waarbij alle accu’s en laders volledig compatibel zijn en alle machines met één accu bediend kunnen worden. Er zijn nog meer bedrijven die hun interesse hebben getoond en op dit moment over een accu-strategie met CAS nadenken. Het is dus nu al duidelijk dat het niet bij slechts 17 CAS-partners zal blijven, maar dat er nog meer zullen volgen.“

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details