Platform over beton en staal in de bouw
Producent van architectonisch beton investeert fors in gloednieuwe productiehal
Rendering van de nieuwe kantoren.

Producent van architectonisch beton investeert fors in gloednieuwe productiehal

Stijlbeton nv is een dynamisch bedrijf, gevestigd langs het Netekanaal in Lier. Haar geschiedenis gaat terug tot de jaren ’30 van vorige eeuw, als fabrikant van tegels. Vandaag de dag is ze uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers op de markt van architectonisch beton. Om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen, breidt ze haar productiesite uit met een nieuwe, imposante productiehal met kantoren, waardoor ze een versnelling hoger kan schakelen.

De hal volop in aanbouw.

Flexibeler werken

De vorige productiehal, met een oppervlakte van ruim 3.000 m2, zal verder voornamelijk gebruikt worden voor een uitbreiding van de schrijnwerkerij en lasafdeling én als stockageruimte voor afgewerkte elementen. De nieuwe hal van 4.000 m2 wordt bovendien voorzien van een nieuwe betoncentrale. De extra oppervlakte zal toelaten om de productie op termijn met 50% te verhogen, maar heeft ook een positieve invloed op de manier van werken. Zo kunnen bestaande bekistingen voor grotere werven blijven liggen zonder negatieve impact op de rest van de productie. Het maken van deze bekistingen is immers een tijdrovende en arbeidsintensieve bezigheid.

De extra ruimte laat eveneens toe om te werken met grotere en performantere rolbruggen. De oude rolbruggen hadden een draagkracht van 12 ton, terwijl de nieuwe 20 ton aankunnen. Onder de rolbruggen zullen 12 m lange wandkranen rijden met een draagkracht van 8 ton. Dit laat onder andere toe om kleinere elementen te ontkisten, terwijl de rest van de productie ongestoord kan doorgaan. De teams op de werkvloer hoeven zo minder rekening te houden met elkaar en ook minder op elkaar te wachten, waardoor geen productietijd verloren gaat. Tijdsbeparing, productieverhoging, flexibiliteit en comfortabeler werkomstandigheden waren belangrijke overwegingen bij de planning van dit ambitieuze project.

Meteen ook nieuwe kantoren

Aan de zijkant van de nieuwe productiehal komen ook nieuwe kantoren. De 25 jaar oude, voorlopige kantoren van bij de opstart van het bedrijf hebben een langer leven gekend dan initieel gepland. Het nieuwe kantoorgedeelte telt een gelijkvloers en 2 verdiepingen. Het hoogste niveau zal de eigenlijke kantoren herbergen, op een oppervlakte van ongeveer 400 m2. Op het gelijkvloers en verdieping 1 worden de sociale, gemeenschappelijke ruimtes ondergebracht, waaronder kleedkamers en een refter.

Links de productiehal, rechts de kantoren.

Karaktervolle architectuur

Het nieuwe complex wijkt sterk af van het stereotype beeld dat we hebben van een traditionele productiehal. De kantoren en productieruimte zijn namelijk geïntegreerd in een hedendaagse, karaktervolle architectuur. Opvallend zijn de hoge witte kolommen in architectonisch beton. Ter hoogte van de kantoren worden imposante glaspartijen tussen de kolommen aangebracht. Het spreekt voor zich dat Stijlbeton de kolommen zelf produceert, waardoor het gebouw meteen ook een mooi uithangbord wordt van de eigen mogelijkheden in maatwerk.

Het hoeft geen betoog dat het hier om een aanzienlijke investering gaat, die past in een groter plaatje. Zo zal het bedrijf tegelijkertijd werk maken van een nieuw logo, een toekomstgerichte huisstijl en een nieuwe website. De volledige afwerking van de productiehal is voorzien voor januari 2022. De afwerking van de kantoren wordt nog voor het bouwverlof van volgend jaar opgeleverd.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details