Platform over beton en staal in de bouw
Producent van betonnen keerwanden voorziet de toekomst
Bosch Beton hergebruikt de fundamenten van haar oude fabriek.

Producent van betonnen keerwanden voorziet de toekomst

Duurzaamheid gaat een steeds grotere rol spelen in de bouw. Een bewuste omgang met grondstoffen en productieprocessen wordt daarin belangrijker. Dat betekent: constant blijven ontwikkelen, innoveren en naar de toekomst kijken. En precies dát doet Bosch Beton.

​Het ambitieuze familiebedrijf Bosch Beton loopt voorop in duurzaamheid. Het is de ambitie van de keerwandenproducent om de belasting van het milieu te verlagen, de footprint van haarzelf en haar klanten zo klein mogelijk te maken en te werken naar een 100% circulaire productie in de toekomst. Klanten van Bosch Beton bouwen met hun producten mee aan een duurzame toekomst.

Building a solid future

Beton is een betrouwbaar bouwmiddel, maar de grondstoffen zijn eindig. Daarom blijft het bedrijf innoveren, ontwikkelen en verduurzamen om een kwalitatief goed en duurzaam product te kunnen blijven maken en leveren. Als eerste keerwandproducent ter wereld behaalde Bosch Beton het CSC Goud-certificaat, wat aangeeft dat de betonproducten op een duurzame en verantwoorde manier geproduceerd zijn.

De state-of-the-art-fabriek van Bosch Beton in Barneveld.

Duurzame productie

In de state-of-the-art fabriek in Barneveld draait de productie geheel om duurzaamheid. De eerste duurzame betonfabriek in Nederland is gebouwd volgens BREEAM-NL. “We willen onze grondstoffen optimaal benutten en als dat mogelijk is ook hergebruiken met respect voor onze omgeving. Zo gebruiken we duurzame materialen, gerecyclede producten en werken we met duurzame installaties”, vertelt Gerard van den Bosch, CEO en mede-eigenaar van Bosch Beton. “Op de fabriek liggen 18.500 zonnepanelen die ons van energie voorzien. Het regenwater vangen we op in een 2.100 m3 groot waterbassin, waarna we het gefilterd hergebruiken in ons productieproces.”

Oude fabriek ‘opeten’

De oude fabriek van Bosch Beton in Kootwijkerbroek is gesloopt. De 20.000 ton puin is verwerkt tot een granulaat die weer als grondstof dient voor nieuwe keerwanden. “Inmiddels is een derde van het puin hergebruikt voor de productie van hoogwaardige betonnen keerwanden. Zo eten we als het ware de oude fabriek op”, zegt Brechtje van den Beuken-Van den Bosch, CEO en mede-eigenaar van Bosch Beton. “Dit past volledig in onze ambitie om in de toekomst 100% circulair te produceren.” De producent kiest bewust voor de productie van kwalitatief goede en duurzame producten voor nu en in de toekomst. De levensduur van het eindproduct moet minimaal 50 tot 100 jaar bedragen én het product moet aan het einde van de levensduur weer volledig te recyclen zijn.”

Solide partner

Duurzaamheid gaat verder dan dat. Bosch Beton onderhoudt al jarenlang een duurzame relatie met haar klanten en partners en gaat voor samenwerkingen met wederzijds vertrouwen én gericht op de toekomst. Klanten ontzorgen, persoonlijk en full-service gericht contact, maatwerk, de hoogste kwaliteit en een snelle levering maken Bosch Beton tot een solide partner in de GWW-sector.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details