Platform over beton en staal in de bouw
Realisatie Nationaal Tennis Centrum Amstelveen vordert gestaag

Realisatie Nationaal Tennis Centrum Amstelveen vordert gestaag

‘Traditioneel bouwen levert ons veel tijdwinst op’

Op het terrein van sportpark De Kegel in Amstelveen werd eind februari het officiële startschot gelost voor de bouw van het Nationaal Tennis Centrum (NTC). Na de geplande oplevering in februari 2019 zullen op het hypermoderne complex onder meer het kantoor van de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) en het huidige Nationaal Trainingscentrum worden ondergebracht. Tevens wordt binnen het tenniswalhalla plaats ingeruimd voor onder andere 28 binnen- en buitenbanen, medische voorzieningen, horecagelegenheden én een 10.000 m2 grote parkeergarage.

VFTAanvang bouw traditionele wanden en parkeerdek.

Met de bouw van het NTC zet de KNLTB een belangrijke stap om de doelstellingen op het gebied van top- en breedtesport richting de toekomst te realiseren. Als vertegenwoordiger van zo’n 1.700 tennisverenigingen in Nederland (en daarmee circa 580.000 beoefenaars) streeft de bond ernaar om het centrum uit te laten groeien tot een waar visitekaartje en hét kloppend hart van tennissend Nederland.

Uniek betonwerk

VFT Vloer en Funderings Techniek verzorgt in opdracht van Netjes Beheer B.V. de realisatie van de ruim bemeten parkeergarage. Een bouwwerk dat in meerdere opzichten bijzonder mag worden genoemd, zo blijkt uit de woorden van Peter de Reus, directeur van de specialist op het gebied van complexe betonwerken. “Niet alleen komen de buitenbanen bovenop het dak van de parkeergarage te liggen, we hebben onze werkzaamheden ook nog eens volledig traditioneel uitgevoerd. Dat maakt het tot een uniek project en stelt onze mensen zowel qua planning als uitvoering voor mooie uitdagingen.”

Tijdwinst

Het door VFT vanaf april uitgevoerde werk omvat het maken van de benodigde betonpoeren, funderingen en putten onder de 10.000 mtellende parkeerkeldervloer. Daarnaast realiseert het Vlaardingse bedrijf de keldervloer, een stevig fundament waarop betonkolommen en betonwanden zijn aangebracht. Aansluitend is hierop de van verzwaarde stroken en de nodige opstortingen voorziene betonvloer voor de begane grond gestort. “Zoals gezegd, zijn al deze werken in verband met de planning traditioneel uitgevoerd”, zegt De Reus. “Zo hebben we de kelderwanden uit betonplex samengesteld en uitgerust met baddings. Daarnaast is ook de begane grondvloer van 9.800 m2 groot op traditionele wijze voorzien van stempels, baddings en betonplex.” Het is een aanpak die veel tijdwinst heeft opgeleverd. Vooral de terugkoppeling vanuit de kelderwandconstructie naar de beganegrondvloer heeft een aanzienlijk snellere projectdoorloop opgeleverd. “Omdat we gelijktijdig met de diverse disciplines bezig waren, is het ons gelukt om op een en hetzelfde moment de vloer, kolommen en wanden te maken”, aldus De Reus.

VFTStort eerste fase bovenzijde parkeergarage.

Prima projectverloop

Een deugdelijke planning en dito samenwerking tussen de specialistische bouwteampartners blijken ook in het Amstelveense belangrijke factoren om tot het gewenste resultaat te komen. “Om ervoor te zorgen dat rondom de bouw van het NTC alles soepel verloopt, is het noodzakelijk dat alle partijen op de bouwplaats dagelijks contact hebben met elkaar”, meent De Reus. “Daarnaast is het natuurlijk zaak dat alle betrokkenen hun specifieke expertise probleemloos en op het juiste moment kunnen inbrengen, zodat er geen stagnatie ontstaat. Dat alles verloopt wat ons betreft op een geweldige manier.”  

Tekst | Chris Elbers   Beeld | Netjes Beheer B.V.
Uitgelichte afbeelding: 
De bouw van het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen vanuit de lucht.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details