01:00
30-01-2015

Rekensoftware: alleen betalen voor gebruik

Het gebruik van bouwtechnische rekensoftware vormt over het algemeen een flinke kostenpost. “De constructeur betaalt duizenden euro’s voor een licentie en daar bovenop komen ook nog eens de jaarlijkse onderhoudskosten,” zegt Rob Baaij van Struct4U. “Wij hanteren een compleet ander concept, waarbij men alleen betaalt voor het gebruik, zonder extra investeringen te hoeven doen in de vorm van licenties of onderhoudskosten.”

Struct4U heeft een drietal rekenprogramma’s in het assortiment: XFrame2d, XBeam2d en XColumn. XFrame3d staat op de agenda om binnen afzienbare tijd gelanceerd te worden. Rob Baaij vergelijkt het concept van Struct4U met dat van een prepaid telefoon. “De constructeur koopt een bepaald rekentegoed en kan dat besteden aan één of meerdere programma’s. Voor elk programma hanteren we een afzonderlijk uurtarief. Het is mogelijk om van hetzelfde rekentegoed meerdere constructeurs gebruik te laten maken, zonder extra licenties of rekentegoed te hoeven aanschaffen.”

Lokale pc
Bij het concept van Struct4U worden geen kosten gemaakt als de rekensoftware niet wordt gebruikt. Rob Baaij beweert zelfs dat de kosten per uur lager zijn dan de vaste onderhoudskosten voor reguliere software. “Geen verplichtingen en maximale flexibiliteit, dat is de kracht van ons concept. De rekensoftware is ontwikkeld volgens de laatste programmeertechnieken en Europese normen en is snel, gebruiksvriendelijk en transparant. De constructeur kan de berekeningen handmatig verifiëren.”

Om maximale snelheid te garanderen, draait de rekensoftware van Struct4U gewoon op de eigen, lokale pc van de constructeur. “De connectie met het rekentegoed gebeurt wel via de cloud, de software is pas operationeel zodra er rekentegoed is aangeschaft. We kunnen tevens specificaties van het gebruik verstrekken. In de basis draait de software in de Nederlandse, Engelse of Duitse taal, maar we kunnen heel eenvoudig talen toevoegen.”

 

Tekst: Roel van Gils | Beeld: Struct4U

Abonneer u op onze nieuwsbrief

beton en staalbouw partners