01:04
16-02-2018

Remco Ruimtebouw realiseert brouwerij op Haïti

Remco Ruimtebouw heeft opdracht gekregen voor de realisatie van een brouwhuis, servicegebouw, vullijn en bijbehorende leidingbruggen op Haïti. Al eerder realiseerden ze voor deze opdrachtgever een vullijn, leidingbruggen en stoomhuis op dezelfde locatie. De positieve ervaringen tijdens dit project zorgden ervoor dat de opdrachtgever opnieuw voor Remco Ruimtebouw heeft gekozen.  Voor het project werken twee Remco Ruimtebouw Supervisors ter plekke samen met lokale arbeiders.

De planning
De brouwerij wordt gerealiseerd in vier fases:

1.    Brouwhuis van veertien meter hoog voorzien van twee verdiepingsvloeren voor kantoren.
2.    Utility gebouw, hiervoor bouwen ze tussen twee gebouwen in.
3.    Leidingbruggen, worden over bestaande gebouwen en bruggen gebouwd.
4.    Nieuwe vullijn voor bier en frisdrank van 3.200 m2.

Op 19 februari 2018 start Remco Ruimtebouw met de bouw van fase 1, 2 en 3. Medio juni staat de nieuwe vullijn op de planning.

Aardbeving- en orkaanbestendig bouwen
Remco Ruimtebouw bouwt op Haïti volledig aardbeving- en orkaanbestendig. En dat is zeker geen overbodige luxe bleek tijdens de realisatie van het vorige project in 2016. Orkaan Matthew hield toen flink huis. Supervisors ter plaatse moesten zelfs twee dagen schuilen in ondergrondse ruimtes van een congrescentrum. Gelukkig bewees de constructie al tijdens de realisatie “hurricane proof” te zijn.

Tonnen staal
Voor dit project is maar liefst 490 ton staal benodigd. Verpakt in 50 zeecontainers duurt het zo’n zes weken om dat te verschepen van de havens in Rotterdam en Antwerpen naar de bouwplaats in Port au Prince. De projectvoorbereiders verzorgen ook dit hele logistieke traject.

Bouwbegeleiding
De supervisors zorgen voor de bouwbegeleiding en bewaken de veiligheid, kwaliteit en planning. Wekelijks overleggen zij met de projectcoördinator in Nieuwkuijk om de voortgang te bewaken en eventuele aanpassingen door te nemen. De projectcoördinator brengt daarnaast periodiek een werkbezoek on site om zicht te houden op het werk aan de andere kant van de oceaan.


i-project-infov3Projectinfo

Projectnaam: Brouwerij Port-au-Prince
Projectplaats: Haïti
Oppervlakte: Brouwhuis 1.176 m2 plus 600 m2 verdiepingsvloer Servicegebouw 450 m2 Vullijn 3.200 m2
Toepassing: Productie, kantoor en vullijn

Tekst en beeld: Remco Ruimtebouw

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees meer over: Brouwerij , Haïti , project , Remco Ruimtebouw

beton en staalbouw partners

TU EindhovenRob van Gijzel