Platform over beton en staal in de bouw
Nieuws

Rioolboring Enschotsestraat Tilburg januari 2021 van start

Rioolboring-Enschotsestraat-Tilburg-(1)

9 december 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

In januari 2021 starten de werkzaamheden voor de rioolboring Enschotsestraat in Tilburg. De boring is onderdeel van het Tilburgse Deltaplan ‘De Blauwe Ader’ en moet bijdragen aan een betere afvoer van regenwater in de binnenstad. Combinatie Van der Ven – K-boringen gaat dit project realiseren en haakt hiermee voor de vierde keer aan bij de aanleg van het Tilburgse Deltaplan.

Vier jaar geleden realiseerden G. van der Ven B.V. Aannemingsbedrijf en K-boringen samen de gesloten frontboring voor de Midden Brabantweg-Hasseltstraat en de Fatimastraat. In de jaren daarvoor voerden zij ook de gesloten frontboring voor de Havendijk-Lanciersstraat uit. Nu haakt de combinatie weer aan om de rioolboring Enschotsestraat te realiseren. Vanwege de specifieke techniek voor dit project en de succesvolle eerdere samenwerking wordt ook nu weer aanspraak gemaakt op de kennis en kunde van K-boringen uit België. De gemeente Tilburg heeft het project in oktober dit jaar aan de combinatie gegund en momenteel zijn zij volop bezig met de voorbereidingen. Beide bedrijven kennen de uitdagingen van boren in de binnenstad en weten dat het geen gevalletje ‘kopiëren-en-plakken’ is. De Enschotsestraat kent andere uitdagingen en bijzonderheden dan de voorgaande projecten.

Bereikbaarheid

De totale boring heeft een lengte van 1,2 kilometer en een diameter van maar liefst 2 meter. De omgeving eromheen wordt veelvuldig gebruikt door bewoners, bezoekers en bedrijven. Zo is de Enschotsestraat een belangrijke verbinding tussen de Ringbaan-Oost en het NS-plein en liggen er veel bedrijven in de straat die goed bereikbaar moeten blijven. Deze verschillende functies stellen de Brakelse aannemer voor een flinke uitdaging op het gebied van omgevingsmanagement.

“Wij staan volledig achter de keuze voor een gesloten frontboring”, vertelt Martin den Otter, Projectmanager bij G. van der Ven B.V. Aannemingsbedrijf. “Deze methode is technisch weliswaar een stuk uitdagender dan het openbreken van de weg, maar heeft het grote voordeel dat de straat optimaal toegankelijk blijft. In een drukke omgeving als het centrum van Tilburg is dat belangrijk. Het voorkomt enorm veel hinder voor de omgeving.”

Overlast minimaliseren

Om trillingen en geluidsoverlast te beperken zet de aannemerscombinatie trillingvrije bouwkuipen in. Ook wordt er een gereguleerde overstortfunctie op het Wilhelminakanaal ingericht en is er veel aandacht voor communicatie met bewoners en bedrijven. Dit gebeurt o.a. via de BouwApp. Via deze app kunnen gebruikers van de omgeving zien waar en wanneer er wordt gewerkt. Naar verwachting is de rioolboring Enschotsestraat eind december 2021 klaar.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details