Platform over beton en staal in de bouw
Riwal brengt families omhoog om dierbaren te zien

Riwal brengt families omhoog om dierbaren te zien

Riwal Hoogwerkers, verhuur- en verkoopspecialist van hoogwerkers en verreikers, heeft machines aan verpleeghuizen geleverd, die gesloten waren voor bezoekers, zodat familie hun dierbaren konden bezoeken.

Op 18 maart 2020, heeft de overheid besloten alle verpleeghuizen voor bezoekers te sluiten om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Als reactie hierop startte Riwal het project ‘zwaaien naar familie’. Met diverse hoogwerkers heeft Riwal meer dan 250 mensen in twaalf verschillende verpleeghuizen in Nederland geholpen met het zien en praten met hun dierbaren op hoogte.

Om de bezoeken mogelijk te maken, gaat een medewerker van Riwal eerst naar de locatie om een risico-analyse uit te voeren, zodat tijdens het bezoek aan alle veiligheids- en coronamaatregelen voldaan kan worden. Een schaar- of telescoophoogwerker met een werkbak breder dan 2,5 meter zorgt ervoor dat een medewerker van Riwal, die de machine bedient, en de bezoeker de juiste voorgeschreven sociale afstand bewaren.

‘Het is een mooi voorbeeld van het in de praktijk brengen van maatschappelijke verantwoordelijkheid. We vinden het fijn dat we in deze tijd enige verlichting kunnen bieden en zijn door verschillende verzorgingstehuizen benaderd. We willen graag zoveel mogelijk mensen helpen, maar alleen als het binnen de mogelijkheden past, waarbij we de veiligheid van alle betrokkenen kunnen garanderen. Dat is onze hoogste prioriteit’, zegt Glenn Verburg, Algemeen Directeur.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details