Platform over beton en staal in de bouw
Riwal Hoogwerkers B.V. gaat voor groei en verduurzaming: 10 miljoen investering in de verhuurvloot.

Riwal Hoogwerkers B.V. gaat voor groei en verduurzaming: 10 miljoen investering in de verhuurvloot.

Als toonaangevende aanbieder van hoogwerkers en verreikers, heeft Riwal onlangs aangekondigd dat het een aanzienlijke investering van 10 miljoen euro zal doen in haar Nederlandse verhuurvloot. Deze investering omvat de aankoop van 500 nieuwe machines, waaronder 200 elektrische schaarhoogwerkers met een werkhoogte van 7,80 meter. De investeringen zijn bedoeld om o.a. de bouw verder te elektrificeren en om bij te dragen aan een verdere verduurzaming van het werken op hoogte. Hieronder zoomen we in op de verwachtingen van de markt in 2023, de grote projecten waar Riwal bij betrokken is en de duurzaamheidsdoelstellingen van het bedrijf.

Verwachtingen van de markt in 2023

We zien een toenemende vraag naar elektrische machines in 2023, dit komt zowel door nieuwe wet en regelgeving als duurzame ambities bij ons en onze klanten. Dit geldt niet alleen voor kleine elektrische schaarhoogwerkers, maar ook voor ruwterreinscharen, zoals de nieuwe serie ERT schaarhoogwerkers van JLG en de JLG EC600 telescoophoogwerker met 20 meter werkhoogte. Riwal investeert flink om aan deze toenemende vraag te voldoen.

Ontzorgen en oplossingen op maat voor grote projecten

Riwal speelt in op de behoeften van grote bouwprojecten met haar afdeling Key Project Services. Deze afdeling is gericht op het ontzorgen van klanten en biedt oplossingen op maat voor projecten van elke omvang. Riwal is momenteel betrokken bij verschillende grote projecten, waaronder de bouw van windmolenparken, diverse datacenters, de uitbreiding van Schiphol en een grote chipfabrikant.

Duurzaamheidsdoelstellingen

Duurzaamheid is een belangrijke pijler in de Lifting Sustainability strategie van Riwal. Vanuit die overtuiging heeft Riwal zich gecommitteerd aan diverse duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties (UN). Niet alleen om zelf duurzamer te opereren maar juist ook om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen in hun duurzaamheidsambities. Om dit te waarborgen heeft Riwal zich aangesloten bij Ecovadis, ‘s werelds bekendste onafhankelijke platform dat bedrijven helpt hun duurzaamheidsprestaties te meten en verbeteren.

Investeren in elektrische verreikers

Naast de investering in elektrische schaarhoogwerkers heeft Riwal ook nieuwe starre verreikers met een capaciteit van 2,5 ton besteld en diverse gloednieuwe Manitou elektrische roterende verreikers met een werkhoogte van 26 meter en een capaciteit van 6 ton. Deze investeringen zullen bijdragen aan de verdere elektrificatie van de bouwsector en zorgen voor een groene keten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details