Platform over beton en staal in de bouw
Riwal lanceert augmented reality functie in mobiele app 

Riwal lanceert augmented reality functie in mobiele app 

Riwal, verhuur- en verkoopspecialist van hoogwerkers en verreikers, lanceert augmented reality functie in de My Riwal Rental app.

Deze nieuwe functie ondersteunt klanten in de selectie van de juiste hoogwerker voor de uit te voeren werkzaamheden. Via deze functie kunnen klanten in de My Riwal Rental app zoeken naar een hoogwerker die ze willen huren en die vervolgens in augmented reality bekijken. Via de camera wordt door de augmented reality functie een 3D model van een specifieke machine geprojecteerd in de omgeving die u op het scherm ziet. Het is dan mogelijk deze specifieke machine verticaal en horizontaal te bewegen door de werklocatie en tevens de afmetingen voor transport en de volledige werkhoogte te bekijken afgezet tegen het gebouw. Bovendien is het met deze functie mogelijk om te bepalen of een specifieke hoogwerker door de ingang van de werklocatie past en of de werkhoogte voldoende is voor de uit te voeren werkzaamheden.

De augmented reality functie wordt eerst gelanceerd in de iOS-versie van de My Riwal Rental app. De lancering van deze functie in de Android-versie zal snel volgen. De technologie van Riwal gebruikt BIM-bestanden die zijn geconverteerd naar augmented reality bestanden, zodat de machines de juiste afmetingen hebben wanneer ze worden geprojecteerd in augmented reality.

De eerste lancering omvat de top 50 van meest verhuurde machinemodellen van Riwal met beschikbare BIM-bestanden. Uiteindelijk zal de My Riwal Rental app elke machine met een BIM-bestand beschikbaar stellen in de augmented reality functie.

Johan van Klinken, Country Manager Benelux, licht toe: “Bij Riwal proberen we continu de beste klantervaring te bieden, op alle mogelijke manieren. We zijn ervan overtuigd dat onze klanten door deze functie betere beslissingen kunnen nemen als het aankomt op het kiezen van de juiste hoogwerker die het beste bij hun behoeften aansluit.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details