Platform over beton en staal in de bouw

Robuuste akoestiek!

Geluidabsorberende materialen zijn bijna altijd zacht en kwetsbaar. Soundblox akoestische betonmetselblokken zijn echter speciaal geconstrueerd om het akoestisch klimaat in een ruimte te optimaliseren, overal waar stabiliteit, stootvastheid en robuustheid net zo belangrijk zijn als de (ruimte)akoestiek. Met Soundblox kan de oplossing voor zowel akoestiek (geluidabsorptie én geluidisolatie) als brandwerendheid gecombineerd worden in één stabiele wandconstructie! 

Geluidabsorptie, Geluidisolatie én Brandwerendheid in één wand 

Soundblox zijn geluiddempende akoestische betonmetselblokken die speciaal ontworpen zijn voor de akoestische klimaatbeheersing in elke ruimte, zowel in binnen- als buitentoepassingen. Door de toepassing van beton, maken deze blokken ook een goede geluidisolatie mogelijk en hebben ze een uitstekende brandwerendheid. Daarnaast zorgt een uitstekende druksterkte voor een stabiele muurconstructie. Dit betekent dat Soundblox aan diverse uitdagingen in de bouw het hoofd biedt. 

Soundblox worden graag toegepast in sport- en gymzalen waar ze door hun hoge prestatie in de lage frequenties (balgeluiden) erg succesvol zijn. Daarnaast worden ze ook in fabrieken, langs snelwegen, parkeergarages, transformatorruimtes en hangars toegepast. Door de goede geluidisolatie en brandwerendheid is het ook een geschikte oplossing voor de isolatie van de waterpomp. 

Soundblox zijn tevens uitstekend geschikt voor toepassing in ruimten met extreme temperaturen of vochtige condities (denk aan zwembaden) of waar met agressieve materialen wordt gewerkt. 

Uitdagingen in de bouwwereld 

In de bouwwereld kampen we momenteel met heel wat uitdaginen, met name door schaarste en prijsverhogingen van beschikbare bouwmaterialen. En dan is er nog de duurzaamheid. Veel materiaal komt uit verre oorden, waardoor de levertijden in het gedrang komt en een grote belasting vormt voor het milieu. 

Een oplossing, zowel letterlijk als figuurlijk, in beton gegoten, kan helpen om aan deze uitdagingen het hoofd te bieden. Beton wordt nl., evenals de grondstoffen hiervoor, op rij-afstand geproduceerd, waardoor de toelevering gewaarborgd blijft. Terecht dus dat men weer teruggrijpt op de meer traditionele vertrouwde bouwmaterialen zoals het altijd beschikbare beton, dat zich niet alleen bewijst als stabiele oplossing in onzekere tijden maar ook veelzijdiger blijkt dan vaak wordt gedacht. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details