Hoesch Additiv Decke TRP 200 AD
01:02
08-04-2016

Lichtgewicht staalplaatbetonvloeren voor parkeergarage

Dit voorjaar wordt een grote parkeergarage opgeleverd in Roosendaal. Het bouwwerk vlakbij het Rosada Outlet Center bestaat uit twee lagen voor ongeveer negenhonderd auto’s. JG Staalplaatbetonvloeren bouwde de verdiepingsvloeren, die rusten op een ranke staalconstructie. Om stempelvrij te werken én gebouwgewicht te besparen, is gebruikgemaakt van de Hoesch Additiv Deck TRP 200 AD staalplaat betonvloeren.

Het eerste deel van Rosada Fashion Outlet is geopend in 2006. In 2014 begon de bouw van deel twee. Het toevoegen van extra winkeloppervlakte zorgde voor de vraag naar extra parkeerruimte. De nieuwe parkeergarage, die medio februari 2016 in gebruik is genomen, is geschikt voor mogelijke uitbreiding in de toekomst. Daarop is de constructie gedimensioneerd, die bestaat uit stalen kolommen, liggers en windverbanden en 12.150 m² staalplaatbetonvloeren.

Wim Snelders, directeur-eigenaar van JG Staalplaatbetonvloeren zegt: “De Hoesch Additiv Decke TRP 200 AD vloeren overspannen tot 5 meter bij een totale vloerhoogte van 290 mm. De toegepaste vloeren zijn licht van gewicht, zeker in vergelijking met kanaalplaatvloeren. Het verschil is maar liefst 35 procent. We kunnen bovendien stempelvrij bouwen, omdat de 210 mm hoge staalplaten zelfdragend zijn tijdens het storten van het beton. Dit bevordert een snelle voortgang van het bouwproject.”

Lean
De Hoesch Additiv Decke TRP 200 AD vloeren zijn aan de zichtzijde voorzien van een polyester coating RAL 9010. Diverse kleurafwerkingen zijn mogelijk voor het creëren van verschillende zones, om parkeerders te helpen bij het terugvinden van hun auto. Elektraleidingen worden direct in de vloer geïntegreerd. Overige leidingen kunnen onder de vloer worden gemonteerd.

“Er waren 8 stortgangen nodig voor de vloerenbouw van de parkeergarage, waarin ongeveer 10 kg wapening per vierkante meter is verwerkt. Het totale betonvolume is ongeveer 130 liter per vierkante meter”, zegt Snelders. “Het project gaat voorspoedig, mede door de lean-planning. Op verzoek van de aannemer hebben we de vier verschillende bouwfases haarfijn afgestemd met de staalbouwer, het wapeningsbedrijf, de betonleveranciers, de installateurs en de afbouwers.”

Tekst: Martijn van den Bouwhuijsen  | Beeld: JG Staalplaatbetonvloeren

Hoesch Additiv Decke TRP 200 AD

Abonneer u op onze nieuwsbrief

beton en staalbouw partners

gs staalwerken