Platform over beton en staal in de bouw
Slank vloersysteem voor autoshowroom aan de A9

Slank vloersysteem voor autoshowroom aan de A9

BMW- en Mini-dealer Van Poelgeest bouwt langs de A9 in Amstelveen een nieuwe showroom. De bestaande showroom wordt daartoe gerenoveerd en opgetopt met een extra verdieping. JG Staalplaatbetonvloeren BV levert en monteert hiervoor 2.000 m² van het slanke ComFlor 75 vloersysteem en 3.000 m² stalen dakplaat SAB 106 en 158 profiel.

De Comflor 75 vloer is aangelegd bovenop het bestaande staaldak.

 

Vanaf volgend jaar begint de verbreding van de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht. Dit is een enorme infrastructurele operatie die gefaseerd zeker zes jaar in beslag gaat nemen. Ter hoogte van Amstelveen wordt de A9 geheel verdiept aangelegd en komen er drie brede overkappingen. BMW- en Mini-dealer Van Poelgeest loopt met de complete verbouwing en uitbreiding van de Amstelveense vestiging vast voor de fanfare uit. De huisvesting van de bekende autodealer ligt aan de uiterste westkant van de stad en pal aan de A9, achter de geluidswal, en groeit door de verbouwing naar een bruto vloeroppervlak van 11.000 m².

De benodigde hoeveelheid beton bij de ComFlor-vloeren is beperkt en leidt tot een lichte en slanke vloer.

 

ComFlor 75

JG Staalplaatbetonvloeren uit Tolkamer is leverancier van verschillende vloersystemen en kan voor vrijwel elke toepassing een oplossing bieden. Directeur Wim Snelders: “Wij leveren de staalplaten voor alle Multideck-vloeren van Hody/Kingspan, de Hoesch-vloeren en alle ComFlor-vloertypen. In het geval van Van Poelgeest is constructeur Peters & van Leeuwen voor de nieuwe verdiepingsvloer uitgekomen op de ComFlor 75. Deze slanke staalbetonvloer van 2.000 m² is aangelegd bovenop het bestaande staaldak. Met hier en daar wat hulpstaal hebben we de nieuwe vloer met een stempelvrije overspanning van 3,60 meter kunnen maken. Dat is best veel voor een vloer van slechts 120 millimeter dik.”

Impressie van het eindresultaat.

 

Gunstig

De ComFlor-vloeren hebben een zodanige profilering dat de benodigde hoeveelheid beton beperkt kan worden, zodat je een lichte en slanke vloer krijgt. Snelders: “Dat is uiteraard gunstig voor de constructie, vooral in geval van beperkte verdiepingshoogtes zoals bij Van Poelgeest. De belastbaarheid is met 4 kN/m² en een puntlast van 10 kN/m² ruim voldoende voor deze automotive toepassing. We hebben inmiddels 20 jaar ervaring met dit systeem. Het is een fijn product om mee te werken: snel bouwen gaat makkelijk, je kunt de onderdelen eenvoudig verplaatsen en het is eenvoudig om elektra in weg te werken. De ComFlor 75 heeft bovendien een brandwerendheid van 60 minuten.” De vloeren worden aangeboden inclusief een statische berekening.

JG Staalplaatbetonvloeren leverde ook 3.000 m² metalen beplating voor het nieuwe dak en voor de luifel boven de hoofdentree. Begin 2020 zullen naar verwachting de eerste auto’s de showroom ingereden kunnen worden.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details