Platform over beton en staal in de bouw
Snel, economisch en weersonafhankelijk bouwen

Snel, economisch en weersonafhankelijk bouwen

Van Berlo wordt alom geprezen om zijn supervlakke bedrijfs- en industrievloeren. Maar wist je dat de ‘vloerenspecialist’ ook uitermate bedreven is in het prefab realiseren van funderingen, dockconstructies, laadkuilen, goten en putten? Sterker nog, de firma heeft er zelfs een aparte divisie voor opgericht. Van Berlo Systeemfunderingen is gericht op snel, economisch en weersonafhankelijk bouwen. Glenn Verhoef van Van Berlo vertelt over de meerwaarde van deze divisie in eigen huis.

docks-kopieren

Van Berlo Systeemfunderingen heeft diverse oplossingen ontwikkeld, speciaal voor bijvoorbeeld distributiecentra en magazijnen.

 

Al meer dan veertig jaar houdt Van Berlo zich bezig met het realiseren van (super)vlakke bedrijfs- en industrievloeren. “Om opdrachtgevers een totaalpakket te kunnen aanbieden, hebben we in 2003 een eigen engineeringsafdeling opgericht”, zegt Verhoef. “Dat smaakte naar meer, want amper een jaar later al zag de divisie Van Berlo Systeemfunderingen het licht, gevolgd door de divisie Van Berlo Funderingstechnieken, die vloerpalen produceert. Het waren logische stappen, vooral ook door vragen vanuit de markt naar het kunnen bieden van een totaaloplossing. Intussen is de afdeling Systeemfunderingen uitgegroeid tot een serieuze organisatie van ruim dertig medewerkers.”

Eigen prefab fabriek

Sinds de verhuizing in 2008 naar de huidige locatie heeft Van Berlo de beschikking over een eigen prefab fabriek waar de divisie Systeemfunderingen gretig gebruik van maakt. “Het ligt volledig in lijn met onze filosofie”, oppert Verhoef. “Alles wat je onder een TL-lamp kunt maken, is prettiger voor onze medewerkers dan wanneer zij in een plas met modder moeten staan én het verhoogt de kwaliteit van het eindproduct. De productie verloopt niet alleen sneller, maar ook economischer en weersonafhankelijk. Voor wat betreft de prefab funderingsbalken is het op locatie een kwestie van de elementen met een kraan op hun plek hijsen en volstorten met beton.”

vloer-liftput-hordijk2-kopieren

In opdracht van Heembouw realiseert Van Berlo voor de nieuwbouw van Hordijk Verpakkingen in Zaandam de complete funderingsconstructie, inclusief prefab breekput én vanzelfsprekend de vloeren.

 

‘Massief holle-wand systeem’

Van Berlo Systeemfunderingen heeft diverse oplossingen ontwikkeld, speciaal voor bijvoorbeeld distributiecentra en magazijnen waar hoogwaardige laad- en loskuilen van cruciaal belang zijn om intern en extern transport naadloos op elkaar te laten aansluiten. Verhoef: “We kunnen de complete funderingsconstructie in prefab leveren voor het gehele pand, tot aan de laaddocks en laadkuilconstructies zoals keerwanden, goten en putten. Uniek is daarbij ons ‘massief holle-wand systeem’, dat bestaat uit een geprefabriceerde massieve keerwand met een geïntegreerde funderingsbalk. In één handeling wordt zowel de fundering als de grondkerende gevelplint gerealiseerd.”

De prefab fabriek van Van Berlo draaide vorig jaar overuren. “In onze prefab fabriek hebben we vorig jaar maar liefst 3.800 m³ beton verwerkt, 450 laaddocks gemaakt en gesteld op locatie en 19 kilometer aan funderingsbalken verwerkt”, zegt Verhoef. “Prefabriceren is dé methode om bouwen in de toekomst nog aantrekkelijk te maken. Door in een vroeg stadium met alle betrokken partijen aan tafel te zitten, kunnen we meedenken voor een optimaal ontwerp. Daarbij kunnen wij opdrachtgevers ontzorgen in het gehele traject, van weiland tot ankerbout.”  


Hordijk Verpakkingen kiest voor totaalconcept Van Berlo

In opdracht van Heembouw realiseert Van Berlo voor de nieuwbouw van Hordijk Verpakkingen in Zaandam de complete funderingsconstructie, alsmede de vloeren. “Het gaat om 900 meter aan prefab funderingsbalken, 33 stuks 1-paalspoeren en 21 stuks 2-paalspoeren. Daarnaast hebben we 250 ankergroepen gesteld, realiseren we de dockconstructie met acht laaddocks en de laadkuilconstructie met 42 meter aanrijdverzwaring aan het einde van de kuil om de druk van de vrachtwagens op te vangen. Ook de gootconstructie komt uit onze prefab fabriek. De 22.500 m² grote vloer, uitgevoerd met een traditionele wapening, realiseren we op 5.000 Van Berlo Mini Vibropalen. Tot slot hebben we ook nog een prefab breekput gemaakt van 6 bij 15 bij 2,5 meter. Kortom, hier bewijzen we onze meerwaarde als totaalaanbieder.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details