Rapid Set®
02:19
03-09-2018

Snelhardend cement anno nu: binnen 3 uur gebruiksklaar voor landend vliegtuig

Binnen drie uur ná het storten kan er een vliegtuig op landen. Snelstellend hydraulisch cement Rapid Set® is dé toverformule anno nu voor (snel)wegen, bruggen, start- en landingsbanen, trottoirs en vloeren. Het product, dat uitermate geschikt is voor bouwwerken die om hoge duurzaamheid en snelle krachttoename vragen, is krimpvrij, ter plaatse te produceren met volumetrische mixers én zeer sterk. Na slechts 1 uur is de sterkte al 20 Newton, na 2 uur bedraagt deze 30 Newton en na 3 uur is 45 Newton behaald. En de precieze formule? Dát blijft het geheim van CTS Rapid Set®. 

“We zijn de enige licentiehouder binnen Nederland en werken nauw samen met onze internationale partners, zoals Strabag, Korodur en CTS Rapid Set®. Zo zijn we op dit moment actief in Kroatië met enkele van onze speciale volumetrische mixers. We werken er aan een vliegveld en dat is best spannend!” Aan het woord is Jannicke van de Haterd, dochter ván en alleskunner binnen Van de Haterd zand- en cementhandel. Het familiebedrijf, dat inmiddels alweer 40 jaar bestaat, werd opgericht door vader Toon van de Haterd. Hij was pas 17 jaar toen hij, in navolging van zijn vader, die samen met zijn broers een wegenbouwbedrijf bezat, zijn eerste loader kocht. Inmiddels is het bedrijf, waarin nog altijd een groot gedeelte van de familie werkzaam is, uitgegroeid tot een internationale speler met zo’n 12 man vast personeel en een flexibele schil van betrokkenen. 

Rapid Set®
De productie van het beton.

Van Kroatië tot Afrika en verder…
“In Kroatië werken we ’s nachts zodat het vliegverkeer zo min mogelijk overlast ondervindt van onze werkzaamheden. Het is spannend omdat slechts enkele uren na het storten de runaway alweer opengaat en er vliegtuigen op landen. Alsof er niets gebeurd is. We hebben overigens al vaker van dit soort grote projecten gedaan. Eerder werkten we op verschillende plaatsen in Afrika en Europa. Het bijzondere van Rapid Set® is niet alleen de snelle droogtijd, maar ook de vele voordelen die dit met zich meebrengt: zo hoeft een weg bijvoorbeeld geen 2 weken meer afgesloten te worden. En dan is de meerprijs die dit sneldrogende product met zich meebrengt, binnen no time terugverdiend”, aldus Van de Haterd. “Laatst nog hebben we in opdracht van aannemingsbedrijf Marcel Wittenberg voor Synthomer, een wereldwijd vooraanstaand leverancier van polymeren, een mooi project afgerond”, vult oprichter en eigenaar Toon van de Haterd aan. “De tijdsdruk was groot, want het werk mag daar immers onder geen beding stilvallen. Maar ook voor projecten op Londen Heathrow of de oer-Hollandse Maasvlakte draaien we onze hand niet om. Ik zeg altijd: als onze klanten aan Van de Haterd denken, dan hoop ik dat ze weten dat we 24/7 voor ze actief zijn. Onze klant is koning en dat zal ook áltijd zo blijven. Wij bestaan immers bij de gratie van onze klanten.”

Rapid Set®
De afronding van het storten. 

Betontelefoon voor continue bereikbaarheid
Dochter Jannicke vult aan: “En dat geldt eigenlijk ook voor onze partners. We werken al jarenlang met dezelfde bedrijven samen. Als klein meisje liep ik hier al rond op het bedrijf en ik geloof dat we nu, zo’n 30 jaar later, nog altijd met diezelfde mensen werken. En dat is gewoon heel fijn, omdat je elkaar van haver tot gort kent. Wij hebben aan een half woord genoeg. En dat is ook precies de manier waarop we met onze klanten willen omgaan: snel, kwalitatief en via korte lijnen. Zo bieden we een chatfunctie aan op onze site en zij we via een speciaal nummer bereikbaar: de speciaal ingerichte en continu bereikbare betontelefoon. We leveren, vanaf 1,0 m3, binnen 2 uur na bestelling beton op de gewenste locatie. En voor bedrijven of particulieren die het liever zélf af komen halen, beschikken we over een volautomatische mortelcentrale.”

Specialistische kennis vereist
“Verder zijn al onze machines gecertificeerd en weet ons personeel exact waar het mee bezig is. Met name bij het snelhardende cement, dat naast de genoemde nieuwbouw ook veel wordt toegepast voor reparatie en restauratie, is dat heel belangrijk omdat de wagens direct na lediging gereinigd moeten worden. Juist vanwege de sneldrogende eigenschappen van dit product. Je kunt je voorstellen wat er met de wagen gebeurt als de boel indroogt”, lacht de dochter.     

Tekst | Susan Moonen  Beeld | Maurice van Loon 

Abonneer u op onze nieuwsbrief

beton en staalbouw partners

Berner-PERM_Staubsauger_188940Vereniging ION