Platform over beton en staal in de bouw
Sneller, veiliger en efficiënter bouwen met slimme oplossingen voor betonbekisting
Pax kolombekisting.

Sneller, veiliger en efficiënter bouwen met slimme oplossingen voor betonbekisting

Het bedrijf kende een vliegende start en werd in 2010 bekroond met de ‘Trends Gazellen’ award als snelst groeiende kleine onderneming in Vlaams-Brabant. Ook in 2011 en 2012 maakte ze deel uit van de genomineerden. Wolftech nv voert onder meer de befaamde Duitse Hünnebeck bekistingen in, waarvan de Topec aluminium vloerbekisting en Manto wandbekisting de absolute toppers zijn.

Iconisch project

Enige tijd geleden werd Wolftech nv aangezocht om mee te werken aan de bouw van Brucity, het nieuwe en prestigieuze administratieve centrum van de Stad Brussel. Brucity bevindt zich in het volle stadscentrum en omvat vier ondergrondse niveaus met parkeerruimte en acht verdiepingen bovengronds met 37.000 vierkante meter kantoorruimte. Het gebouw wordt, in opdracht van AG Real Estate Development, opgetrokken op de iconische locatie van de voormalige Parking 58, bedoeld voor bezoekers van de Wereldtentoonstelling ‘Expo 58’.

Het gebouw werd ontworpen door het architectenconsortium B2Ai – BAAA en gebouwd door THV Interbuild – CIT Blaton. Brucity ontvouwt zich rond een kern van ter plaatse gestorte betonnen kolommen, prefab balken, welfsels, verlichte predallen en stalen liggers. Aan de buitenzijde wordt een glasgevel aangebracht als symbool van de transparantie die de administratieve diensten hanteren bij hun werking.

Sateco CTR 3010 gebogen metalen bekisting.

Efficiënte bekistingen on ondersteuningen

Wolftech nv werd al in een vroeg stadium betrokken bij het project en stond onder meer in voor het voorbereidend studiewerk van de horizontale en ter plaatse gestorte vloeren. Het storten van deze vloerplaat was immers een cruciaal gegeven in het bouwproces. Voor het ondergrondse parkeergedeelte leverde Wolftech nv, in samenwerking met het Franse Sateco, een CTR 3010 gebogen metalen bekisting van negen meter hoog waarmee de wanden van de parkeerhellingen op drie niveaus werden gerealiseerd. De vloerplaten, tot tachtig centimeter dik, werden gestort met een Topec bekisting van Hünnebeck. Het Topec systeem, in aluminium uitvoering, heeft als voordeel dat het zeer licht is en dat met een beperkt aantal onderdelen een uitzonderlijk stevige opbouw gegarandeerd kan worden. Dit laat alvast veel sneller en efficiënter werken toe. In totaal werd hier tweeduizend vierkante meter aan Topec panelen ingezet.

Als ondersteuning van de hellende én horizontale vloerplaten werden ST60 torens van Hünnebeck ingezet. Deze worden veilig van binnenuit gemonteerd, zijn voorzien van een geïntegreerde ladder en uitgerust met een automatische vergrendeling van kader en voet. Verder kwamen er Manto wandbekistingspanelen en Pax kolombekistingen aan te pas.

Alimak Hek TPM 3000 TD goederenlift met dubbele mast.

Liften voor de afwerking en gevelbekleding

Momenteel zitten de gevels in de afwerkingsfase. Om een vlotte en veilige afwerking van het gebouw mogelijk te maken en de onderdelen van de glasgevel veilig naar boven te brengen, worden door het departement hefsteigers van Wolftech nv twee Alimak Hek TPM 3000 TD goederenliften geplaatst met dubbele mast. Deze tandheugelliften en transportplatformen zorgen voor een veilig, snel en betrouwbaar verticaal transport van goederen (tot drieduizend kilogram) en arbeiders (tot vijf personen). Bij het op grote hoogte ter plaatse brengen van de delicate glasgevels bieden deze alvast extra zekerheid.

Wolftech nv beschikt in haar vestiging te Machelen over een indrukwekkende stockageruimte van ruim 42.000 vierkante meter. Hierdoor kan ze uit voorraad de meest optimale bekistingssystemen en ander materieel ter beschikking stellen.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details