Platform over beton en staal in de bouw
Software biedt alle benodigde vrijhedenin het ontwerp van verankeringen

Software biedt alle benodigde vrijhedenin het ontwerp van verankeringen

De ankersoftware maakt deel uit van de Würth Technische Software. Het is het portaal voor technische oplossingen. Naast andere toepassingsgebieden zoals achteraf inlijmen van wapeningsstaal, vindt u hier ook andere documenten zoals productinformatie of CAD-bestanden. De software helpt constructeurs en engineers bij hun berekeningen. Aan het gebruik van de software zijn geen kosten verbonden.

Gebruikersplatform en navigatie

Het nieuwe gebruikersplatform zorgt ervoor dat u door de berekening meegenomen wordt. Zowel informatie van mogelijke ankersystemen als de belasting van het gekozen anker worden aangegeven. De software biedt u alle benodigde vrijheden in het ontwerp van de verankering. De keuzemogelijkheden worden overzichtelijk afgebeeld en met symbolen ondersteund.

Isometrisch aanzicht

Centraal in het midden wordt de berekende bevestigingssituatie afgebeeld. Hier kunt u direct belangrijke maten zoals as- en randafstanden, bouwdeeldikte en afmetingen van de ankerplaat ingeven. Ook de optredende belasting kunt u in dit aanzicht ingeven.

Ankerprogramma en ankerbelasting

Het programma zal altijd op basis van uw ingaven voor een veilig en economisch product kiezen. U heeft op elk moment de mogelijkheid om uit andere ankersystemen te kiezen. Met behulp van een filterfunctie kan het anker zeer nauwkeurig bepaald worden.

Ankerbelasting altijd zichtbaar

Aan de rechterzijde wordt continu de belasting van het geselecteerde anker weergegeven. Afhankelijk van de uitnuttingsgraad kunt u snel acties herleiden en de montagesituatie verder optimaliseren. Bij chemische verankeringsankers kan de verankeringsdiepte exact op de toepassing afgestemd worden.

Verankeringsondergrond

U kunt naast de standaard betonsterkteklasse ook C12/15 als verankeringsondergrond kiezen. Bovendien kunt u individuele resultaten van betonsterktetesten als basis van de berekening gebruiken. Door rekening te houden met de bestaande rechte of randwapening kan het resultaat verder vastgesteld worden. Naast de ondergrond en wapening kunt u het temperatuurbereik en de plaatsingssituatie ingeven. De systemen die geschikt zijn voor deze toepassingen worden aangegeven.

Ankerplaat

Met de geometrie editor wordt nagenoeg elk ankerplaatvorm en ankerpositie mogelijk. Door het toevoegen en verschuiven van afzonderlijke plaatpunten kunt u elke denkbare vorm van ankerplaten creëren. Enkele verankering of complexe ankergroepen kunt u individueel op de ankerplaat positioneren. Het ontwerpprogramma plaatst ze automatisch zodanig, dat voldaan wordt aan de asafstand.

Ankerplaatsing: enkel, in groep, op asafstand of volledig vrij

Naast enkele verankeringen is ook een twee- tot negengroep standaard in te geven. Ook cirkelvormige varianten met tot wel acht ankerpunten zijn te berekenen. Naast hoe het profiel is, is ook de ankergroep ten opzichte van de plaat te positioneren. Als het bouwdeel op afstand gemonteerd wordt, kunt u uit verschillende opties kiezen. Met de geometrie editor bent u ook in de keuze van het anker volledig vrij.

Ingeven belastingen

U kunt bijna eindeloos het aantal belastingmogelijkheden voor de berekening ingeven. Tot slot wordt de maatgevende belastingmogelijkheid door het programma bepaald. Bestaat de keuze uit brand of aardbeving, dan kan de daarbij horende belasting geselecteerd worden en zullen er aanvullende gegevens worden gemaakt. Naast berekeningsbelasting kunt u ook karakteristieke belasting ingeven, met eventueel een juiste veiligheidsfactor. De berekeningssoftware maakt de resulterende belastingcombinatie automatisch op basis van DIN EN 1990.

Berekening

Enkel anker, ankersysteem of ankerplaat: alles kan berekend worden. U kunt direct een van uw gekozen ankers (type, afmeting) laten berekenen. Als alternatief zijn natuurlijk alle overige ankers ook beschikbaar. Het anker wordt overzichtelijk in een tabel afgebeeld. Met de filterfunctie kunt u uw eisen verder verfijnen.

Uitprinten

Voor het uitprinten van uw berekening kunt u uit verschillende opties kiezen. Zo kunt u tussen een compacte of uitgebreide versie kiezen. Ook is het mogelijk om eenvoudig de omvang naar uw wens aan te passen. De uitgebreide afdruk wordt met de berekeningsstappen gedetailleerd en met verwijzing naar bronnen uitgevoerd. Daarnaast worden de montagevoorschriften van het anker aangegeven. Van de ankerplaat wordt een werkplaatstekening en voorbeeld voor de bouwplaats gemaakt. Naast een afdruk kunt u het ook direct als PDF-document opslaan.

Productinformatie

Alle goedkeuringen, productinformatiebladen, proefberichten en prestatieverklaringen kunt u rechtstreeks uit de software halen. Door regelmatige updates blijven de documenten up-to-date. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details