Platform over beton en staal in de bouw
Overig

Softwarehuis zet versterkt in op web-gebaseerde applicaties

Zo krijg je snel een duidelijk overzicht van de status van de bestelde artikelen.
Zo krijg je snel een duidelijk overzicht van de status van de bestelde artikelen.

30 oktober 2020 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

De maakindustrie investeert fors in softwarepakketten die de bedrijfsprocessen optimaliseren en efficiëntie verbeteren. De processen blijven echter continu evolueren, waardoor ook de software up-to-date gehouden moet worden. Dat weten ze bij i-Theses, gespecialiseerd in de ontwikkeling en implementatie van hoogwaardige softwareoplossingen voor de prefab betonsector, als geen ander. Met PreCastOffice ontwikkelde i-Theses complete en volledig geïntegreerde software voor de prefab betonindustrie. Vandaag focust men versterkt op web-gebaseerde applicaties, zoals iTs ProjectManager.

Tekst | Johan Debaere  Beeld | i-Theses

Met deze applicatie krijg je een beeld van wat er goedgekeurd is en wat wacht op goedkeuring. Dat is belangrijke info voor de planning van de productie.

De specialisten van i-Theses introduceerden met PreCastOffice een complete en volledig geïntegreerde softwareoplossing voor de prefab betonindustrie die alle types ondersteunt: voorgespannen en gewapende kanaalplaten/welfsels, breedplaten/predallen, combinatievloeren, prefab balken en kolommen. “Deze snel en eenvoudig aan te leren software zorgt voor een digitalisatie van alle stappen in het bedrijfsproces: van verkoop en ontwerp over planning en productie tot en met de finale administratieve verwerking”, licht CEO Rony Verlee toe. “De CAD-gebaseerde toepassingen staan onder de noemer Auto-Floor/BeCo/Stairs, terwijl de plannings- en administratieve applicaties ‘Desk’ in de naam dragen. Met de PreConSlab rekensoftware kan men voorgespannen en gewapende betonvloersystemen ontwerpen en analyseren. Binnenkort zal ook een rekenmodule voor prefab trappen beschikbaar zijn.”

Met dit duidelijke dashboard kan men alle kritische informatie in één oogopslag evalueren.

Focus op web-gebaseerde applicaties

De specialisten van i-Theses blijven hun software verder optimaliseren met nieuwe features, waardoor die aan de veranderende normen en behoeften van klanten kan blijven voldoen. De laatste tijd ligt de focus op web-gebaseerde applicaties, waarmee mensen vlotter vanaf afstand kunnen werken. COVID-19 heeft de vraag naar dergelijke oplossingen immers alleen maar doen toenemen. In die zin werd ook het ‘my i-Theses’-platform ontwikkeld, waardoor de beveiliging van de software via web in plaats van via de gekende hardwaredongles gebeurt. Er is geen aparte login nodig. Als er een internetconnectie aanwezig is, herkent het systeem zelf de licentie.

In één overzichtelijke grafiek krijg je een vergelijking van de productie over verschillende jaren.

In één overzichtelijke grafiek krijg je een vergelijking van de productie over verschillende jaren.

Eén van die ontwikkelingen is iTs ProjectManager, een web-gebaseerde applicatie die de gebruiker toelaat om op eender welke hardware, op eender welke plaats en op elk moment over de nodige informatie te beschikken. “We kennen allemaal het probleem: je bent bij een klant of krijgt telefonisch vragen over levertermijn, status van projecten, planning in productie, offertes, …. Vaak moet je een collega contacteren of informatie op verschillende plaatsen verzamelen. Dat kost veel tijd en komt zeker niet professioneel over”, stelt Verlee. “Met onze nieuwe ontwikkeling kun je met één druk op de knop alle informatie van een project, zoals bijvoorbeeld prijsafspraken, productieplannen, tekeningen, mails, …, opvragen en overzichtelijk visualiseren. De features in de iTs ProjectManager omvatten onder meer het aanmaken van klanten en projecten (CRM), het opmaken en opvolgen van offertes via de PlanDesk Admin, zicht op de lange termijn planning via de PlanDesk Capacity Planner, de fasering van projecten, de opvolging van goedkeuringen, de projectstatus en het beheer van documenten (EDM), de statistieken, …. Deze applicatie maakt deel uit van de PlanDesk groep en kan lokaal op een werkstation gebruikt worden, maar ook veilig via smartphone of tablet.”

Inspelen op vragen uit de markt

Ook in de toekomst wil i-Theses blijven inspelen op vragen uit de markt. “We zijn volop bezig met de ontwikkeling van nog meer web-gebaseerde applicaties die dan eerder op het terrein toegepast zullen worden”,  sluit Verlee af. “Anderzijds wordt ook ingezet op de communicatie met de productiemachines. Een doorgedreven automatisering is de sleutel tot succes, zeker in een hoog competitieve markt als prefab beton.”     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details