Platform over beton en staal in de bouw
Softwareoplossing voor de prefab betonindustrie

Softwareoplossing voor de prefab betonindustrie

Volledig geïntegreerde software wordt verder ontwikkeld om flexibiliteit te verhogen

Een softwarepakket dat de bedrijfsprocessen vanaf het moment van verkoop tot en met de levering en finale administratieve verwerking tot in de kleinste details digitaliseert en vereenvoudigt, is cruciaal voor een optimale werking binnen de maakindustrie. Dat geldt ook voor de prefab betonindustrie, want het verbetert de productiviteit en efficiëntie van de bedrijfs- en productieprocessen en voorkomt fouten. PreCastOffice van specialist i-Theses is een complete en volledig geïntegreerde software voor de prefab betonindustrie. Om op veranderingen in de markt te kunnen inspelen, blijft de firma de software continu optimaliseren en uitbreiden.

Geïntegreerde berekening op basis van de geometrie uit de tekening, rekening houdend met lastenspreiding volgens de EuroCode.

 

Met hun jarenlange ervaring in softwareontwikkeling focussen de specialisten van i-Theses zich sinds de jaren ‘90 op de ontwikkeling van toepassingen voor de prefab betonsector. De firma begeleidt concrete implementaties doorheen de diverse processen. Zo ontwikkelen de specialisten specifieke applicaties, al dan niet gebaseerd op standaardmodules, die ze dan bij de klant implementeren. Vervolgens geven ze de gebruikers een doorgedreven opleiding en ondersteunen ze klanten bij de opstart van concrete projecten. Tot slot kunnen die klanten bij i-Theses terecht voor outsourcing, dit zeer vaak ook buiten de landsgrenzen. Dankzij de ontwikkelafdeling (lid van het Autodesk Developer Network) ontwikkelt het softwarehuis ook specifieke oplossingen op maat van de klant, zowel op het vlak van databanken en webgebaseerde applicaties als CAD-ontwikkelingen én uiteraard de integratie ervan.

Volledig geïntegreerde software voor de prefab betonindustrie

Met PreCastOffice introduceerde de softwarespecialist een complete en volledig geïntegreerde softwareoplossing voor de prefab betonindustrie, die alle types ondersteunt: voorgespannen en gewapende kanaalplaten/welfsels, breedplaten/predallen, balken/potten vloersystemen, prefab betonbalken en -kolommen. “Deze software zorgt voor een digitalisatie van alle stappen in het bedrijfsproces: van de verkoop en het ontwerp over de planning en productie tot en met de finale administratieve verwerking. De CAD-gebaseerde toepassingen zijn steeds onder de noemer Auto-Floor/BeCo/Stairs terug te vinden, terwijl de plannings- en administratieve applicaties op ‘Desk’ eindigen. De PreConSlab rekensoftware laat toe om voorgespannen en gewapende betonvloersystemen te ontwerpen en analyseren”, licht CEO Rony Verlee toe. “De PreCastOffice sofware is heel snel en eenvoudig door elke gebruiker aan te leren door de overzichtelijke grafische gebruikersinterfaces en kan mede dankzij Revit-extensies en IFC exportopties helemaal in het BIM-proces geïntegreerd worden.”

Met PreCastOffice introduceerde de softwarespecialist een complete en volledig geïntegreerde softwareoplossing voor de prefab betonindustrie.

 

Software continu optimaliseren

De specialisten van i-Theses zitten niet stil en blijven hun software steeds weer heruitvinden, om te kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen in de verschillende landen en vooral ook om alles op een flexibele manier volgens de wensen van de klanten te kunnen configureren. “Zo is er een nieuwe module voor het tekenen, berekenen en realiseren van zogenaamde broodjesvloeren, ook bekend als balken/potten vloersystemen op basis van voorgespannen balken met tussenelementen. Dergelijke systemen worden in bepaalde landen heel vaak toegepast. Terwijl in het Verenigd Koninkrijk vooral volle blokken uit beton en styreen gebruikt worden, kiezen België, Nederland en Frankrijk vooral voor holle blokken. De betonblokken kunnen daarbij eenvoudig in alle mogelijke vormen verzaagd worden, maar bij elementen uit styreen of gebakken klei is dat minder evident. Dankzij de software kan het volledige productieproces nauwkeurig én geautomatiseerd uitgevoerd worden”, stelt Verlee. “Deze software biedt het extra voordeel dat men vanuit de tekening onmiddellijk kan berekenen of de vloer sterk genoeg zal zijn voor een bepaalde overspanning en belasting. In de nabije toekomst zal het mogelijk zijn automatisch van een legplan een offerte naar de eindklant op te maken, wat zorgt voor een aanzienlijke tijdwinst.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details