Platform over beton en staal in de bouw
Soundblox na 40 jaar weer toegepast in renovatie Erasmus Universiteit van Rotterdam

Soundblox na 40 jaar weer toegepast in renovatie Erasmus Universiteit van Rotterdam

Geluidsabsorptie is essentieel, zeker in collegezalen, klaslokalen en andere ruimtes waar kennisoverdracht plaatsvindt. Soundblox akoestische betonblokken zijn speciaal ontworpen om de nagalm in een ruimte te reduceren en de spraakverstaanbaarheid te vergroten. Soundblox akoestische blokken zijn een ideale oplossing om de geluidsabsorptie te integreren in een robuuste stabiele (scheidings)wand, die ook nog eens hoog kan worden opgebouwd.

Bij de renovatie van het Sanders Gebouw van de Erasmus Universiteit in Rotterdam werd in de collegezalen opnieuw Soundblox toegepast, een logische keuze gezien de decennia lange ervaring van de universiteit met de geoptimaliseerde ruimteakoestiek en de sterk verbeterde spraakverstaanbaarheid in de collegezalen,

Soundblox akoestische oplossing zorgt voor een aangename ruimtebeleving door hun geluidsabsorberende eigenschappen binnen de frequenties van het spraakgebied, die cruciaal is in een ruimte waar kennisoverdracht plaatsvindt.

Een ruimte met goede akoestische kwaliteiten en een optimale spraakverstaanbaarheid heeft direct effect op de leerprestaties. Hinderlijke nagalm wordt zodanig gereduceerd zodat de docent overal in de ruimte goed verstaanbaar is en er een prettige geluidsbeleving ontstaat, maar ook omdat de aandachtcurve van studenten wordt verlengd.

Met Soundblox is het opnieuw gelukt een gevoel van rust te creeëren, niet alleen vanwege de prettige geluidsbeleving maar ook vanwege het aspect. Door de combinatie van heldere en neutrale kleuren en aandacht voor de akoestiek werd een comfortabele leeromgeving gerealiseerd, waar de studenten zich optimaal kunnen concentreren. En de Erasmusuniversiteit is weer klaar voor de volgende 40 jaar!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details