Green Wall
01:29
17-12-2018

Soundless Green Wall. De betonwand die de natuur een boost geeft!

Een nieuwe ontwikkeling in de absorptie  van fijnstof, CO2 én flutterecho’s!

Deze betonwand wordt opgebouwd met stenen die lijken op de traditionele Soundblox, behalve dan dat deze blokken gevuld worden met (zelfgekozen) planten, ipv akoestisch vullingmateriaal. Deze planten vormen een groene wand die een grote bijdrage leveren in het absorberen van CO-2, fijnstof en flutterecho’s.

Green Wall

Niet alleen groen van kleur!
Deze groene gevel is zowel decoratief maar ook speciaal geconstrueerd om een gezonde leefomgeving te bevorderen en een bijdrage te leveren in het verminderen van het CO-2 gehalte. Ook is bekend dat planten goed zijn in het absorberen van fijnstof. In een omgeving dat gekenmerkt wordt door veel betonbouw zal draagt de wand bij tot het verminderen van flutterechto’s.

Het is zelfs mogelijk om tenen toe te voegen die kunnen dienen als bijenhotel, waar wilde bijen een toevlucht hebben en met speciaal aangepaste planten in hun voedsel kunnen voorzien. Hiermee kan een bijdrage geleverd worden aan het bevorderen van het bijenbestand.

Om deze redenen is deze nieuwe toepassing een uitstekende aanvulling  op het concept van Soundless Acoustics voor het creëren van een leefomgeving waarin gezondheid en welzijn wordt bevorderd, of het nu binnen is of buiten!

Green Wall

Prijsvoordeel
Bij traditionele groene gevel constructie worden de groene elementen aan het buiten spouwblad opgehangen maar een aanzienlijke kostenbesparing is er te realiseren door deze twee componenten samen te voegen, het resultaat het Soundless Green Wall Block.

Nieuwe innovatie “Circulair Groen”
Binnenkort wordt een nieuwe innovatie gepresenteerd waarbij de blokken met clips aan elkaar kunnen bevestigd en dus ook weer gemakkelijk kunnen worden ontmanteld. Deze ontwikkeling is met name interessant in het kader van de herbestemming van gebouwen en het hergebruik van de bouwmaterialen.

Green Wall

Geïntegreerd irrigatiesysteem “Gegarandeerd Groen”
Deze groene wand bevat een volledig geïntegreerd irrigatiesysteem dat via internet wordt aangestuurd voor precies de juiste hoeveelheid bewatering naar gelang de weersomstandigheden en de behoefte van de plant. Zo blijft de Groene Gevel niet alleen bij- maar ook na oplevering groen.

Uitvoering in eigen hand
De wand wordt van A-Z door één ervaren bedrijf die de uitvoering, en daarmee de verantwoording, geheel in eigen hand neemt. Dat geldt tijdens de opbouw alsmede daarna in het onderhoud ervan, zodat de groene wand ook werkelijk groen blijft.

Green Wall

Gezondheidsvoordelen
CO² Reducerend                                               Absorberen van fijnstof
Reduceren van flutterecho’s                           Kostenbesparend
Warmteregulering tot 5 graden                     Regulering van hemelwaterafvoer
Meer ruimte voor vogels en insecten            Zichtbaar Groen in de wijk

Soundless Acoustics ontwikkelt al jaren oplossingen voor verbetering van de ruimteakoestiek door absorptie van harde geluiden en het verminderen van nagalm, waardoor de verstaanbaarheid wordt verhoogd en een prettige geluidbeleving wordt gerealiseerd in zowel binnen- als buitentoepassingen en bijdraagt aan gezondheid en welzijn.

Green Wall

Abonneer u op onze nieuwsbrief

beton en staalbouw partners

foto samenwerking Trimble-iTs kopiërenBetonhuis