Platform over beton en staal in de bouw
Special | Ervaar het gemak van prefab

Special | Ervaar het gemak van prefab

Prefab bouwen neemt een steeds grotere vlucht. Eigenlijk heel logisch gezien de snelheid en hoge kwaliteit die met prefab bouwen gerealiseerd kan worden. Bulten Prefab heeft zich volledig toegelegd op het prefab bouwen met beton. Het nog relatief jonge familiebedrijf heeft in korte tijd al een aardige referentielijst opgebouwd met projecten zoals ImageWharf in Amsterdam, het duikopleidingscentrum BCO in Enkhuizen en vele (grote) woningbouwprojecten.

Bulten Prefab is gespecialiseerd in het leveren en monteren van prefab betonnen casco’s. “We zijn actief in onder meer de woningbouw en realiseren bedrijfshallen, kantoorpanden, appartementen en scholen”, zegt directeur Jaap Schreuder. “We verzorgen het volledige plaatje van tekening tot montage, zodat onze opdrachtgevers slechts één aanspreekpunt hebben voor het gehele betonnen casco. Dat doen we nu een kleine vier jaar met veel succes. We zijn een jonge onderneming met veel gedreven jonge medewerkers. Het merendeel van onze medewerkers is jonger dan dertig jaar.”

Bulten Prefab is gespecialiseerd in het leveren en monteren van prefab betonnen casco’s.

Flexibel

Schreuder merkt dat steeds meer aannemers ervoor kiezen om de prefab montage uit te besteden aan een gespecialiseerde partij zoals Bulten Prefab. “Ze hebben er geen omkijken (meer) naar en zijn verzekerd van een kwalitatief hoogwaardig betonnen casco.” In de bouw draait alles om beschikbaarheid van mens en materieel. Daar is Bulten Prefab zich als geen ander van bewust. “We zien dat bedrijven vaak tegen problemen aanlopen bij mogelijke wijzigingen in de planning of samenstelling van producten. Met onze gemotiveerde en gekwalificeerde medewerkers én het nodige eigen materieel (waaronder twee eigen kranen) kunnen we heel flexibel inspelen op veranderingen. We produceren overigens niet zelf. Nee, de productie van de prefab elementen laten we over aan gespecialiseerde bedrijven, vaste partners van ons. Wij zorgen er vervolgens wel voor dat de elementen tijdig op de bouwlocatie arriveren, zodat we ze conform de planning van de opdrachtgever kunnen monteren.”

Expertise

Ondanks het jonge bestaan heeft Bulten Prefab al vele mooie projecten gerealiseerd. Zo heeft het familiebedrijf in opdracht van Hercuton de montage van het betonnen casco van ImageWarf in de Amsterdamse Houthavens verzorgd. Het concept omvat een drietal bouwvolumes die grotendeels met elkaar verweven lijken te zijn en rusten op enorme zwarte sokkels, uitgevoerd in prefab beton. ImageWharf is een lust voor het oog en genomineerd voor het Beste Gebouw van het Jaar 2019. “Het duikopleidingscentrum BCO in Enkhuizen, en dan met name de 20 meter hoge duiktanks, is ook een voorbeeld waar we onze expertise volledig hebben kunnen laten gelden”, zegt Schreuder. “De duiktanks zijn 20 meter hoog en gerealiseerd op een zeer beperkte plattegrond van slechts 20 bij 20 meter. Een mooie referentie voor ons. Wij deinzen niet terug voor een uitdaging meer of minder. Van een kleine school tot grote woningbouwprojecten tot wel 200 woningen, laat het prefab casco maar aan ons over.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details