Platform over beton en staal in de bouw
Nieuws

Specialist in complexe betonconstructies

Beton is wereldwijd het meest toegepaste bouwmateriaal. Op betrekkelijk eenvoudige en economische wijze zijn vele constructievormen te realiseren.

28 augustus 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Beton is wereldwijd het meest toegepaste bouwmateriaal. Op betrekkelijk eenvoudige en economische wijze zijn vele constructievormen te realiseren. Delta Beton is sinds jaar en dag gespecialiseerd in het realiseren van de meest uiteenlopende betonconstructies, van funderingen en (monolithisch afgewerkte) betonvloeren tot complete casco skeletten. Paul Aerts van Delta Beton neemt ons mee naar verschillende referentieprojecten.

“Door een samenbundeling van tientallen jaren ervaring kunnen we toch wel zeggen dat we een geoliede organisatie vormen”, begint Aerts. Overigens schroomt hij niet om te zeggen dat de medewerkers iedere dag opnieuw leren en kennis opdoen. “Dat kan ook niet anders, omdat ieder project weer andere specificaties heeft. Het werken met beton vereist een enorme betrokkenheid van alle medewerkers binnen onze organisatie. We zetten dan ook als één team onze tanden in een project, voor een optimaal eindresultaat. Ons werkterrein behelst over het algemeen heel Nederland, maar ook België is voor ons een belangrijk afzetgebied.”

De bekisting is opgebouwd uit telkens aparte secties om de ronde vorm te bewerkstelligen.

 

P+R Antwerpen

Delta Beton is betrokken bij de meest uiteenlopende projecten. Een greep uit de referenties. Aan de noordzijde van Antwerpen in de wijk Luchtbal wordt een gloednieuwe parkeertoren gebouwd. Deze nazomer nog moeten 1.700 automobilisten er hun auto kwijt kunnen om vervolgens hun weg richting de stad te vervolgen met een duurzaam vervoersmiddel. Aerts: “Voor P+R Luchtbal realiseren we de getoogde vloeren. Een mooie klus waarin we onze expertise volop kunnen laten gelden. Datzelfde geldt voor de VGL toren in Tilburg, waarvoor we de betonnen afscherming hebben gerealiseerd. Het gaat om een betonnen wand van 5 meter hoog en 50 centimeter dik. Door de bekisting op te bouwen uit telkens aparte secties hebben we de ronde vorm weten te bewerkstelligen. Opnieuw een mooi project met bovendien veel bekistingswerk.”

Funderingsherstel

Vanwege het specialisme in complexe betonconstructies wordt Delta Beton ook regelmatig ingeschakeld als troubleshooter. “Door een vaste relatie werden we gevraagd om ons licht te laten schijnen op funderingsherstel in diverse monumentale panden, voornamelijk in de Randstad”, vertelt Aerts. “We hebben een methode ontwikkeld om deze problematiek snel en efficiënt aan te pakken. Inmiddels hebben we dan ook diverse projecten en funderingen succesvol hersteld. Maar onze corebusiness blijft toch wel het ontwerpen en uitvoeren van constructies en bedrijfsvloeren. Om ook daarin steeds efficiënter te kunnen werken, zijn we gestart met de ontwikkeling van een nieuwe systeemkist. Dit modulaire bekistingssysteem bevordert het gebruiksgemak zodat onze mensen op de bouw efficiënter en sneller kunnen werken. Kortom, ontwerp, ontwikkeling, uitvoering en nazorg is en blijft een pre!”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details