Platform over beton en staal in de bouw
Specialist in oppervlaktebehandelingen: van alle markten thuis
Mede-eigenaar Tineke Kempeneers.

Specialist in oppervlaktebehandelingen: van alle markten thuis

De twee Belgische zusterbedrijven Metalix en Galvacoat Steelcoat bieden een volledig gamma aan oppervlaktebehandeling voor de Nederlandse en Belgische markt: stralen, natlakken, metalliseren, verzinken en poedercoaten. Aan het roer van het familiebedrijf staan sinds enige tijd de zussen Sofie en Tineke Kempeneers naast vader Peter Kempeneers, met een duidelijke visie op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De activiteiten van de bedrijven zijn gecentraliseerd in Lummen. Galvacoat Steelcoat is gespecialiseerd in het chemisch voorbehandelen en poedercoaten van staal, verzinkt staal en aluminium, terwijl Metalix zich vooral richt op het stralen en poedercoaten van sprinklerbuizen. “Daarnaast beschikken we bij Metalix ook nog over een handstraalcabine, een metallisatiecabine en enkele natlakhallen”, voegt zaakvoerder Tineke Kempeneers eraan toe. “De markten die we bedienen, zijn heel divers en variëren van het conserveren van constructies voor de kassenbouw, hekwerken, tuinpoorten, bouwkranen, silo’s en containers tot onderdelen van bruggen, rollercoasters, hallenbouw, enz.”

Het leveren van kwaliteit is topprioriteit bij Metalix en Galvacoat Steelcoat.

Het leveren van kwaliteit is topprioriteit bij Metalix en Galvacoat Steelcoat. “Zowel voor het poederlakken als voor het natlakken zijn we Qualisteelcoat gecertificeerd, én dit voor de hoogste corrosieklasse C5. Daarnaast zijn we in het bezit van de EN 1090-conformiteitsverklaring voor dragende staalconstructies als basis voor de CE-markering”, zegt Kempeneers. “Behalve een voortdurende focus op kwaliteit, nemen we ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. We besteden veel aandacht aan het welzijn van onze medewerkers. Want dankzij hun inzet kunnen we onze beloften aan onze klanten waarmaken. Verder investeren we fors in duurzame energie. We zijn al sinds jaar en dag ISO 14001 gecertificeerd, beschikken over windenergie en breiden ons ‘zonnepark’ steeds verder uit.”

Een hoge kwaliteit en milieuverantwoord ondernemen vormen belangrijke pijlers bij Metalix en Galvacoat Steelcoat. “Recent hebben we onze participatie in Verzinkerij Lenssen verder uitgebreid voor een nóg betere wisselwerking met onze lakkerijen. Op die manier willen we onze positie in de markt als totaalleverancier in oppervlaktebehandelingen nog verder versterken.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details