01:41
30-01-2015

Specialisten in schoonmaak, onderhoud en renovatie

Of het nou gaat om balkons, galerijplaten, bruggen of molens, Buwalda Multiservice kan het schoonmaken, onderhouden en renoveren. Het veelzijdige bedrijf uit het Friese Franeker biedt voor iedere klus een oplossing en ontzorgt de opdrachtgever van offerte tot oplevering. Sinds zeven jaar behoort ook betonrenovatie tot de specialisaties van de groeiende onderneming.

“Buwalda Multiservice is al 35 jaar actief in de schoonmaakbranche. Door onze kennis en ervaring zijn wij een stabiele partij waar klanten op kunnen bouwen”, zegt bedrijfsleider August de Haan. “Klanten kunnen bij ons terecht voor reiniging, maar ook voor onderhoud en renovatie van bouwwerken. Waar u normaliter drie bedrijven nodig heeft, kunt u bij ons terecht voor hogedrukreiniging, herstel en coating van beton. We bieden een totaalpakket aan werkzaamheden. Hiernaast kunnen klanten ons vinden voor de verhuur van hoogwerkers, sanitaire service en waterzuivering. Doordat we innovatief en bekend zijn met de laatste technologieën, kunnen we voor iedere klus een oplossing realiseren, groot of klein.”

Vakmensen
“Bij Buwalda Multiservice werken 110 vakbekwame en enthousiaste medewerkers”, vervolgt De Haan. “Alle specialisten beschikken over een hoge mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Met deze vakmensen zorgt Buwalda Multiservice ervoor dat elke opdracht efficiënt en naar tevredenheid wordt uitgevoerd. Opdrachten worden vooral in Nederland uitgevoerd. Maar als het moet, gaan onze specialisten graag de grens over.”

Betronrenovatie
Naast gevelrenovatie is Buwalda Multiservice sinds zeven jaar actief in diverse vormen van betonrenovatie. “Zowel particulieren als de zakelijke branche kunnen bij Buwalda Multiservice terecht voor alle vormen van betonrenovatie. Onze vakmensen hebben verregaande expertise in spuitbeton en in het injecteren, repareren en conserveren van betonconstructies”, zegt bedrijfsleider De Haan. “Voordat we aan de slag gaan, wordt er uitgebreid geïnventariseerd wat de oorzaken van de betonbeschadigingen zijn en welke methodiek het best toegepast kan worden voor herstel en verduurzaming.”

Een recent project van Buwalda Multiservice is een flat in Amsterdam, waar betonnen balkons zijn gerenoveerd. De Haan licht toe: “Het beton van de buitenvloeren was dusdanig aangetast dat er doorheen gekeken kon worden.
Hier is, na het uitfrezen van de losse beton, de wapening voorzien van een speciale beschermende coating (twee componenten epoxy). Met Betofix betonmortel is de oude contour van de balkons in ere hersteld. Beide producten zijn van de vaste leverancier Remmers Bouwchemie B.V.. Deze producten zijn bijvoorbeeld ook gebruikt bij het herstel van een draagbalk van een monumentaal pand in Amsterdam.”

Groot onderhoud
“Een heel bijzonder project is de Amerikaanse windmotor of roosmolen, een rijksmonument”, vervolgt De Haan. “Deze windmolen met zijn typische bladen was aan groot onderhoud en een schoonmaakbeurt toe. Het wiekenrad, de windvanen en de toren hebben we met gepaste hogedrukwater gereinigd. Omdat er geen watervoorziening aanwezig was, voerden we dit met eigen vacuümwagen aan. De speciale reinigingsauto kon 12.000 liter schoon water vervoeren.

De betonnen opleider, waarin zich de vijzel bevindt, renoveerden we in zijn geheel. Eerst werd de ‘bak’ met ultra hogedruk ontdaan van oude lagen en loszittend beton. Daarna voerden we de betonrenovatie uit. Om het betonwerk te conserveren, brachten we een speciaal coatingsysteem aan waardoor een langdurige bescherming is gegarandeerd.”

Abonneer u op onze nieuwsbrief

beton en staalbouw partners