Platform over beton en staal in de bouw
Staalbouwer investeert in nieuwe ERP-software

Staalbouwer investeert in nieuwe ERP-software

“Wij stappen over op LiemarX ERP voor de staalbouw”, geeft Eduard Bouwhuis, directeur van Boma Staalbouw uit Mariënberg aan.

“De reden hiervoor is dat de LiemarX softwareoplossingen prima aan- sluiten bij ons bedrijf. Wij doen namelijk complete bouwprojecten, dus vanaf het ontwerp tot en met de prefab fundatie, staalconstructie, dak- en wandbeplating, et cetera. Met andere woorden: van A t/m Z.”

“Uiteraard hebben wij LiemarX ERP vergeleken met verschillende an- dere systemen die in de markt verkrijgbaar zijn”, vertelt Bouwhuis. “Maar

de keuze is op LiemarX gevallen. Niet alleen vanwege mijn gevoel bij Liemar, maar ook vanwege de flexibiliteit ervan. Wij zijn nu aan het im- plementeren en gaan in 2020 life met LiemarX.”

OVER BOMA STAALBOUW BV
Boma Staalbouw b.v. is gespecialiseerd in het ontwerpen, vervaardigen en monteren van staalconstructies en dak- en wandsystemen, zowel in de industriële als agrarische sector.

Dit alles gebeurt in opdracht van of in samenwerking met aannemers en bouwbedrijven. “Wij zijn al jaren toeleverancier van constructiedelen aan diverse toonaangevende producenten van landbouwmachines.”


Specialist in daglicht, ventilatie, brandveiligheid en onderhoud investeert verder de hoogte in

Atrium Hotel Jakarta.

 

Peter van den Hurk, Manager Projectontwerp en Realisatie bij Kingspan Light + Air, is blij met de softwareontwikkelingen die Liemar voor de organisatie realiseert. Brakel Atmos valt onder de divisie Kingspan Light + Air. Bij Kingspan Light + Air wordt zeer intensief gebruikgemaakt van AVEVA Bocad.

Bocad biedt de organisatie namelijk ook de mogelijkheid om met ei- gen profielen te werken, een must voor Kingspan Light + Air, aldus Van den Hurk. “Daarnaast kan in Bocad volledig automatisch een model gegenereerd worden vanuit een productgenerator.” Die pro- ductgenerator heeft Brakel zelf ontwikkeld. Liemar zorgt voor de mo- delgeneratie in Bocad.

“Wij bij Kingspan Light + Air modelleren elk project in Bocad en daardoor is de automatisering in de commerciële én productiefase van het project de sleutel tot succes. Kennis van glasconstructies is essentieel bij Kingspan Light + Air. Daardoor is het wat lastiger om pieken en dalen in de planning op te kunnen vangen. Met behulp van de juiste automatisering is dat wel mogelijk. We kunnen sneller grote stappen gaan maken”, aldus Van den Hurk.

Kingspan Light + Air verzorgt energiezuinige maatwerkoplossingen voor daglicht, ventilatie, (brand)veiligheid en onderhoud. De organisatie maakt deze oplossingen van glas en aluminiumconstructies voor de gro- tere projecten wereldwijd.


1+1 = 3

Erik Pongers (links) en Jan van Hapert.

 

Op 14 mei jongstleden is Liemar Software officieel partner geworden van Exact Software Nederland. Deze samenwerking is bevestigd door het ondertekenen van een Global Reseller Agreement.

Met deze samenwerking is Liemar Software is staat om haar bestaande, maar ook nieuwe (internationale) klanten nog beter te voorzien van een totale oplossing, met een maximale integratie met de software van Exact. Jan van Hapert (CEO va Liemar Software) is ervan overtuigd dat Exact software extra functionaliteiten heeft die zeer interessant zijn voor de staalbouw en metaalconstructie.

“Wij verwachten nog veel groei in deze markt”, geeft Jan van Hapert aan. “Internationaal is er geen oplossing voor de staalbouw zoals Lie- mar Software, die samen met de software van Exact zoveel oplossingen biedt. Oplossingen die ervoor zorgen dat staalbouw- en metaalconstruc- tiebedrijven veel meer kosten gaan besparen. Wij zijn immers altijd op zoek naar nieuwe gereedschappen die ervoor zorgen dat onze klanten efficiënter kunnen werken, sneller kunnen leveren, faalkosten reduceren, altijd ‘in control’ zijn van hun bedrijf én projecten en dus méér winst maken. Dat maakt ons uniek in de staalbouw en staalconstructie. De komende jaren willen wij onze kennis graag mondiaal kunnen leveren aan deze nichemarkt. Samen met Exact gaat dat nóg beter lukken.”

“Liemar Software heeft reeds een zeer betrouwbare en stabiele inter- face met Exact”, verklaart Erik Pongers (Account Director bij Exact). “Ons partnerschap zet de weg open naar meer samenwerken. Exact heeft een partnerprogramma voor nichespelers en heeft Liemar Soft- ware dus mede gekozen vanwege de grote installed base én hun markt- leiderschap in de staalbouw- en staalconstructiewereld in de Benelux. Daarbij heeft Liemar Software ook internationaal belangrijke grote klan- ten, die we samen al met Exact én Liemar Software bedienen.”


Staalconstructiebedrijf stapt over op nieuwe ERP-oplossing

Schouwburg Carré met LiemarX ERP.

 

Projectleider Rob Nikkels en Financieel manager Esmeralde van de Brandhof hebben Liemar groen licht gegeven om de LiemarX ERP softwareoplossing bij VIETS te gaan implementeren.

Nikkels en Van de Brandhof zijn niet over één nacht ijs gegaan. Gedegen onderzoek naar de gewenste functionaliteit, vergelijkingen met andere aanbieders, alsmede referentiebezoeken hebben de doorslag gegeven. “Het oude pakket wordt vervangen door LiemarX” zegt Van de Brand- hof. Nikkels geeft aan dat hij met LiemarX ‘stappen wil gaan maken’ om efficiënter te gaan werken. “De vele modules die VIETS gaat gebruiken, geven ons die mogelijkheid”, vertelt hij. VIETS heeft al ervaring met ERP software maar hoopt op deze manier de concurrentie een stap voor te blijven.

“Als het namelijk een moeilijk project is, dan komen wij als VIETS om de hoek kijken. Recht toe recht aan werk is niet zozeer ons ding”, zegt Van de Brandhof. “Wij hebben veel specialistisch kennis in huis, die wij in het voortraject al inschakelen. Dat bespaart heel veel tijd in de uitvoering en voorkomt faalkosten. Wij hebben vertrouwen in Liemar en zien de toekomst zonnig tegemoet!”


Bezoek de website van Liemar: www.liemar.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details