Platform over beton en staal in de bouw
Staalframes: een innovatieve oplossing voor efficiënter bouwen

Staalframes: een innovatieve oplossing voor efficiënter bouwen

Staal- en staalframe profielen worden in de eigen fabriek geproduceerd

Door het gebruik van staalframes kunnen aannemers op een innovatieve en duurzame manier efficiënter werken op bouwwerven. Ze kunnen gebruikt worden voor verschillende toepassingen. Van woning- en appartementenbouw tot gevelbouw en industriebouw en zowel in nieuwbouw- als renovatieprojecten. Finish Frame, onderdeel van de Finish Profiles Group, produceert koudgewalste staalframe profielen voor toepassingen in de woningbouw, hallenbouw en deelconstructie. De firma uit Purmerend levert volledige draagconstructies maar ook deelconstructies, zoals buitenspouwbladen, dragende tussenwanden en dakspanten.

Het staalframesysteem van Finish Frame bestaat uit koudgewalste C-profielen. Ze worden met een 3D-tekenprogramma getekend en dan omgezet naar productie. De C-profielen worden gewalst uit een stalen coil (S320) met een gegalvaniseerde laag van verzinkt staal of aluzink van 275 gr per m². Hierdoor is het profiel goed beschermd tegen diverse omgevings- en weersinvloeden en kan het bij een dichte opbouw langer dan 60 jaar mee. De profielen zijn bijvoorbeeld ideaal voor dakspanten, binnenwanden en beursbouw, dragende wanden, buitenspouwbladen, gordingen, vloeren, portaalconstructies en prefab dakmodules.

De staalprofielen worden gewalst in diktes vanaf 1,2 mm tot 2,5 mm en zijn leverbaar in 6 breedtes: C75, C100, C150, C200, C250 en C300. Hierdoor kunnen wanden of vloeren dragend uitgevoerd worden, als onderdeel van een gebouw of als volledige constructie.

 

“Wij voeren bij elk C-profiel de nodige bewerkingen uit, die ervoor moeten zorgen dat het profiel een bruikbaar element wordt. Zo zijn schroefgaten, doorvoeren en boutverbindingen mogelijk om dit frame ‘custom-made’ te maken”, stelt Dennis Eikenboom. “De staalprofielen worden gewalst in diktes vanaf 1,2 mm tot 2,5 mm en zijn leverbaar in 6 breedtes: C75, C100, C150, C200, C250 en C300. Hierdoor kunnen wanden of vloeren dragend uitgevoerd worden, als onderdeel van een gebouw of als volledige constructie.”

Veel voordelen bij bouwprojecten

Door de C-profielen op diverse manieren te bewerken, ontstaan prefab elementen. Dankzij de eigenschappen van de profielen kan met deze elementen veel lichter, creativer en goedkoper gebouwd worden. “Door te bouwen met dragende elementen voor gevel, vloer en dak wordt de bouwtijd gevoelig verkort. In de elementen zijn de uitsparingen voor ramen en deuren alsook alle koppelpunten al geïntegreerd. Het frame is ook de hoofddraagconstructie, waardoor kolomconstructies verdwijnen. Dankzij deze prefab elementen kan een woning op één week tijd klaar zijn”, vult Eikenboom aan. “De staalframe profielen zijn ook heel duurzaam en sterk. Dankzij de gegalvaniseerde laag zink blijft het constructieve staal volledig beschermd, zodat het eeuwig meegaat. Het staal kan bovendien weer volledig recycled worden. Door de open structuur kan gemakkelijk isolatie geïntegreerd worden en er ontstaat ook minder afval bij de verwerking. Een stalen frame kan ook meer druk opnemen dan bijvoorbeeld een houtskeletwand en de koppelingen kunnen sterker uitgevoerd worden, waardoor elementen van grotere hoogtes beter aan de hoofddraagconstructie opgehangen kunnen worden.”

Finish Frame voert bij elk C-profiel de nodige bewerkingen uit, die ervoor moeten zorgen dat het profiel een bruikbaar element wordt. Zo zijn schroefgaten, doorvoeren en boutverbindingen mogelijk om dit frame ‘custom-made’ te maken.

 

Efficiënter bouwen

De staalframes van Finish Frame lenen zich uitermate goed voor het bouwen in een modulaire opbouw. De module kan geheel zelfdragend uitgevoerd worden in staalframes zonder toevoeging van warmgewalste profielen. “Met deze profielen is het mogelijk om op een innovatieve en duurzame manier efficiënter te bouwen”, sluit Dennis Eikenboom af. “Onze klanten kunnen ook rekenen op de nodige technische ondersteuning. Wij nemen de volledige engineering en productie op ons. Wij kunnen het gewenste element vanaf de tekensoftware van de klant produceren, maar beschikken ook over een eigen teken- en calculatieafdeling met ervaring in het werken met deze staalframe profielen. Zij kunnen de frames uittekenen en dit daarna met de klant communiceren via BIM of anders. De klant kan onze machines rechtstreeks aansturen, waardoor de profielen heel snel geproduceerd kunnen worden.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details