Platform over beton en staal in de bouw
Staalplaatbetonvloeren: veelzijdig en slim

Staalplaatbetonvloeren: veelzijdig en slim

De toepassingsmogelijkheden voor staalplaatbetonvloeren zijn veel groter dan door velen wordt onderkend. De vloersystemen blijken ook erg geschikt voor renovaties, transformaties en zelfs voor woningbouw.

“In Nederland denken ze meestal alleen maar in hout en beton als het over de aanleg van vloeren gaat”, aldus Wim Snelders, eigenaar van JG Staalplaat betonvloeren BV uit Tolkamer. “In Engeland bijvoorbeeld is het heel gewoon om ook voor woningen staalplaatsystemen toe te passen. Ik wil maar zeggen: de toepassingsmogelijkheden voor staalplaatbetonvloeren beperken zich echt niet alleen tot slanke verdiepingsvloeren voor parkeergarages en industriegebouwen.”

jg-staalplaatbetonvloeren-3-js-kopieren

Nieuwbouw Honeywell in Veldhoven.

 

Herbestemmingen

JG Staalplaat betonvloeren is gecertificeerd systeempartner van Thyssen Krupp om de Hoesch Additiv Decke voor parkeergarages te verwerken en is tevens dealer van het veelzijdige Comflor assortiment. Met beide systemen heeft het bedrijf sterke merken in huis om dunne, lichte vloeren veelal stempelvrij te bouwen voor tal van toepassingen. Er zijn al heel wat bedrijfsgebouwen en parkeergarages voorzien van verdiepingsvloeren met deze systemen. Snelders: “De laatste jaren is herbestemmen van kantoorgebouwen tot woningen in opkomst. Daar blijken de slanke oplossingen en makkelijk hanteerbare platen ideaal uit te pakken als er een nieuwe vloer gemaakt moet worden. En we doen ook steeds meer renovaties, zoals de Gasfabriek in Deventer, waar de architect staalplaten in het zicht heeft gelaten. Dat is ook gedaan bij de recent opgeleverde nieuwbouw van Honeywell in Veldhoven.”

jg-staalplaatbetonvloeren-1-kopieren

Gasfabriek in Deventer: staalplaatbetonvloer in transformatieproject.

 

Begane grondvloer woningen

De constructeur bepaalt in de regel de uitgangspunten voor de constructie van een gebouw of renovatie. “Die kunnen we vaak nog op ideeën brengen”, vervolgt Snelders. “Wij kijken uitvoeringstechnisch mee met het ontwerp. Kan een vloer bijvoorbeeld stempelvrij gebouwd worden, dan betekent dat nogal wat voor de bouwsnelheid en kosten. Of begane grondvloeren voor woningen, die zijn met onze systemen aan te leggen zonder balklagen. Niet alle constructeurs zijn bekend met deze oplossing.”

Tevreden klanten

De voordelen van staalplaatbetonvloeren zijn in elk geval genoegzaam bekend. De vloeren zijn licht van gewicht; in vergelijking met kanaalplaatvloeren is het verschil 35 procent. De staalplaten zijn zelfdragend tijdens het storten van het beton, waardoor er meestal stempelvrij gewerkt kan worden. De platen zijn stapelbaar en gemakkelijk te hanteren in bestaande situaties (renovatie, transformatie) en ten slotte is de totale vloerdikte beperkt, waardoor er sprake is van gering hoogteverlies. Ondertussen gaat het voorspoedig met JG Staalplaat betonvloeren. “We hebben een mooie opdrachtenportefeuille met tachtig procent vaste klanten. Ik mag aannemen dat dit percentage aangeeft dat het tevreden klanten zijn.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details