Platform over beton en staal in de bouw
Staalverwerker gaat de volgende fase in
Dankzij alle investeringen in mens en materieel en het continu blijven verbeteren (LEAN) is Meco Metal klaar voor de toekomst.

Staalverwerker gaat de volgende fase in

In 2017 zijn Harry Seijkens, Domien Driesen en Remi Moonen begonnen aan het zelfstandig en rendabel maken van Meco Metal in het Belgische Oudsbergen. LEAN manufacturing werd geïntroduceerd en sindsdien wordt er voortdurend geïnvesteerd in mens en materieel. Er is nu een stabiele basis voor verdere groei de komende jaren. Reden voor Harry Seijkens om af te zwaaien. Domien Driesen en Remi Moonen zullen de ingezette koers doorzetten en het bedrijf blijven doorontwikkelen.

Meco Metal is gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van (zware) staalconstructies. De laatste zes jaar heeft het bedrijf een ware transformatie doorgemaakt. De 75.000 m2 grote productiefaciliteit is gemoderniseerd en opnieuw ingericht met oog voor een optimale logistiek. “De koers die we met z’n drieën hebben ingezet gaan Remi en ik verder doorzetten, waarbij de nadruk blijft liggen op LEAN werken”, zegt Driesen, sinds 1 maart jongstleden officieel benoemd tot bedrijfsleider van Meco Metal. 

Slimmer werken

Door de continue investering in mens en materieel is Meco Metal de laatste zes jaar fel gegroeid van 4.500 ton staal in 2017 naar 9.500 ton in 2023. En dan te bedenken dat ze in personeel zijn teruggaan van 55 naar 33 FTE. “De huidige arbeidsmarkt is best uitdagend”, zegt Driesen. “Technische krachten raken op, maar blijven wel zeer belangrijk voor ons. Daarom investeren we heel veel in opleidingen en in het welzijn van onze mensen. Er is volop ruimte voor ontwikkeling.” Ook zet Meco Metal heel hard in op de flexibiliteit van medewerkers, vult productieleider Moonen aan. “Al onze mensen zijn inmiddels inzetbaar aan ten minste twee of meerdere machines. In combinatie met de planning in Liemar-software maakt ons dat heel flexibel. De software maakt inzichtelijk waar eventueel de ‘gaten’ vallen, zodat we daar direct op in kunnen spelen door mensen om te schuiven. Dat is waar LEAN om draait: slimmer werken in plaats van harder werken.”

Heavy metal

Bij Meco Metal worden voornamelijk zware staalconstructies geassembleerd voor de industriële hallenbouw. “We zijn ingericht op het verwerken van grote volumes en veel tonnage”, zegt Driesen. “En dat ook nog eens in een korte doorlooptijd. Daarin zijn we echt koploper in de markt.” De laatste jaren is ook fors geïnvesteerd in het (verduurzamen van het) machinepark met nieuwe lasers en nieuwe zijladers die in staat zijn om stalen balken tot 25 meter lengte en 8 ton aan gewicht te verplaatsen. “De derde nieuwe zijlader wordt eind dit jaar geleverd. Daarnaast blijven we ons oriënteren op een verdere automatisering en robotisering van het productieproces. Neemt niet weg dat technische krachten onverminderd belangrijk blijven in onze branche. We hebben dan ook nauw contact met scholen in de omgeving en hebben bijvoorbeeld een heel jaar lang elke woensdag studenten over de vloer om ze te enthousiasmeren voor het vak.”

Dankzij alle investeringen in mens en materieel en het continu blijven verbeteren (LEAN) is Meco Metal klaar voor de toekomst. “Heavy Metal? Try us.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details