Platform over beton en staal in de bouw
Steigermateriaal in extra zware kwaliteit

Steigermateriaal in extra zware kwaliteit

Voor Matemco betekent dit dat haar materiaalinzet voor de cantilevers op het maximale punt is aangekomen. Ruim 300 ton materieel ondersteunt de punten totdat deze op elkaar kunnen steunen. 

De keuze voor het kwiksteigersysteem van Matemco Hulpconstructies was weloverwogen. In haar pakket heeft zij ook ondersteuningsmateriaal dat belastbaar is tot 75 kN. “Dit is te danken aan de zwaardere staalkwaliteit S355”, vertelt Hendriks. “Het systeem ziet er nagenoeg hetzelfde uit als de ‘gewone’ systemen en ze kunnen ook door elkaar worden gebruikt. De zware kwaliteit is zeker wel de reden dat we relatief veel opdrachten hebben in de infra- en utiliteitsbouw.” Ook de uitstekend georganiseerde materieeldienst, met een verhuurvoorraad van ruim 900.000 onderdelen en een professioneel logistiek systeem biedt de klant grote voordelen.

Hoe simpel en geordend het ontwerp er ook uitziet, het is een complex raamwerk.

Hoogwaardige service

Matemco biedt daarnaast een hoogwaardige, moderne service. Een team van eigen ingenieurs controleert het aangeleverde draagvermogen voor de projecten, tekent de ondersteuningen uit in 3D en berekent het benodigde materieel. “3D is bij ons inmiddels standaard”, merkt Hendriks hierover op. “Tekeningen in 2D zijn zeker nog mogelijk, maar behoren steeds meer tot de uitzonderingen.” Ook zorgen de ingenieurs ervoor dat het ontwerp voldoet aan de actuele kwaliteits- en veiligheidsvoorschriften voor de branche.

Hoog en complex

Het werk is vooral bijzonder. En dat geldt ook voor Matemco. Hendriks: “De schuine onderzijden met belastingen uit de schuivende vloerbekisting, doorbuigingen in de ondergrond en zetting van het systeem vragen om technische hoogstandjes. Hoe simpel en geordend het ontwerp er ook uitziet, het is een complex raamwerk.” Behalve de berekening en toelevering van de ondersteuningsconstructies leverde Matemco voor Sluishuis Amsterdam het ondersteunende materieel voor de vloeren van de parkeergarage en het complexe deel van het gevelsteigerwerk.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details