Platform over beton en staal in de bouw
Sterk in productie, onderhoud en calamiteitenopvolging

Sterk in productie, onderhoud en calamiteitenopvolging

Sinds jaar en dag is Aquavia gespecialiseerd in het onderhoud en de calamiteitenopvolging van diverse belangrijke vaarwegen en kunstwerken in ons land. Maar de dienstverlening gaat nog veel verder. Of het nu gaat om beton, staal of andere materialen, de specialist draait er zijn hand niet voor om. Met dank ook aan de professioneel ingerichte (staal)werkplaats en het eigen werkschip Ingrid B.

Vanuit het ‘eiland’ Sas van Gent werkt Aquavia, onderdeel van VolkerWessels’ KWS Infra Roosendaal-Sas van Gent, aan de meest uiteenlopende projecten. “We zijn een heel breed georiënteerd bedrijf dat met verschillende disciplines voornamelijk actief is in de waterbouw en industrie”, zegt projectleider Manno Buijsrogge. “Onze medewerkers zijn allround inzetbaar. Dat maakt ons ook zo flexibel. Onze werkzaamheden variëren van kleine betonwerkzaamheden en onderhoud, reparatie of de aanleg van nieuwe kadeconstructies tot aan de realisatie van staalconstructies in alle soorten, vormen en maten. Mocht het nodig zijn, dan kunnen we altijd een beroep doen op onze interne (moeder)organisatie om onszelf te versterken.”

Voor een horecapaviljoen op het strand in Vlissingen realiseert Aquavia een hoogwaterkering.

 

Onderwaterdrone

Het flexibele karakter van Aquavia blijkt eveneens uit de verschillende projecten waar de specialist momenteel bij betrokken is. Buijsrogge pikt er enkele uit. “Zo zijn we in samenwerking met VolkerWessels bezig met een leidingonderzoek met behulp van een onderwaterdrone, leggen we de laatste hand aan een betonnen voetgangersbrug in het Waterdunen-gebied bij Breskens en realiseren we een hoogwaterkering bij een horecapaviljoen op het strand in Vlissingen. Daarnaast vervangen we het wrijfhout aan de sluisdeuren in Lith, vervangen we de hefdeuren en cilinders van de Bathse Spuisluis en zijn we gestart met de tweede fase van de kaderenovatie in Veere.” Over een gevarieerd werkpakket gesproken. “Tevens staan we al jaren ‘standby’ voor onderhoud en calamiteitenopvolging van diverse belangrijke vaarwegen en kunstwerken in ons land.”

Aquavia is onlangs gestart met de tweede fase van de kaderenovatie in Veere.

 

Kwaliteitsborgingsysteem

Behalve het eigen werkschip Ingrid B, compleet toegerust als mobiele werkplaats, beschikt Aquavia in Sas van Gent ook over een professioneel ingerichte (staal)werkplaats. “Anderhalf jaar geleden hebben we een certificeringstraject ingezet dat heeft geresulteerd in de NEN-EN-1090 en NEN-EN-ISO 3834-2 certificering. Dat maakt dat we staalconstructies ontwerpen, fabriceren en monteren die zijn voorzien van een CE-markering. De ISO 3834-2 norm is een kwaliteitsborgingsysteem voor het smeltlassen van metalen. De 3834-2 variant is de meest uitgebreide variant van de certificering. Er zijn eisen gesteld aan alle facetten van het lasproces. Zoals de lasmethodekwalificatie (LMK), eisen voor de lassers, inspecties en NDO (Niet Destructief Onderzoek). Niet alleen worden deze hoge eisen steeds vaker gevraagd in contractdocumenten (wetgeving) om überhaupt te mogen inschrijven, ook kunnen we dankzij onze gecertificeerde expertise bij calamiteiten snel schakelen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details