Platform over beton en staal in de bouw
Strombeek Business Park – FUTUREPROOF WERKEN MET ZICHT OP HET ATOMIUM
Architectuur van topniveau.

Strombeek Business Park – FUTUREPROOF WERKEN MET ZICHT OP HET ATOMIUM

Strombeek Business Park is een toekomstgericht kantorencomplex op een centrale en strategische plek aan de A12 te Grimbergen. Strombeek Business Park staat voor werken dichtbij Brussels Airport en het station Brussel Noord. Het project beslaat 17.000 m2 kantoorruimte verspreid over vijf gebouwen, waarvan drie voor de kantoren, en is voorzien van 345 parkeerplaatsen. 

Strombeek Business Park wordt ontwikkeld door Resolve Real Estate als antwoord op de vraag naar kwalitatieve kantoorruimte aan de Brusselse Noordrand. Jaspers-Eyers Architects stond in voor de hoogstaande en tijdloze architectuur en aannemingsbedrijf Cordeel voor de bouw. De toepassing van Aalborg Portland White cement in het beton geeft de gebouwen een vlekkeloze en frisse witte uitstraling, die ook een positief effect heeft op het binnenklimaat en energieplaatje.

Het complex in volle opbouw.

Gericht op diverse activiteiten

Werken in Strombeek Business Park heeft zo zijn voordelen: er zijn catering- en fitness-faciliteiten beschikbaar, de buitenruimtes zijn bijzonder rustgevend dankzij overvloedige groenvoorziening en wadi’s, het zicht op het Atomium is inspirerend, er zijn tal van terrassen en het geheel beantwoordt aan de hoogste doelstellingen qua duurzaamheid. Strombeek Business Park leent zich voor diverse activiteiten: hightech ruimtes, labo’s, klassieke kantoren en KMO-ruimtes en het gros van de parkings kan uitgerust worden met een laadpaal.

Optimaal werkcomfort en absolute veiligheid

Als een rechtstreeks gevolg van de coronapandemie werd het gebouw ontworpen  met zo weinig mogelijk nood aan handmatig contact. Zo zijn de inkomhallen voorzien van greeploze automatische deuren. De verlichting wordt gestuurd door afwezigheidsmelders zonder drukknoppen en de kranen aan de wastafels beschikken over een infraroodbediening. Binnen dezelfde context ging bijzonder veel aandacht naar het binnenklimaat en naar gezonde lucht, waarbij recirculatie van de lucht vermeden werd. Naar comfort toe worden de gebouwen gekoeld en verwarmd met klimaatplafonds die voor een aangenaam stralingseffect zorgen en dit zonder luchtcirculatie.

De stralend witte gevels.

Ontwerp en constructie

Jaspers-Eyers Architects is een gerenommeerd internationaal architectenbureau met kantoren in Brussel, Leuven en Hasselt. In haar ontwerpen hecht ze veel belang aan gemeenschapsgevoel, omgevingscontext en leefklimaat. Ook bij Strombeek Business Park heeft deze ingesteldheid geleid tot een realisatie die aan alle gestelde verwachtingen voldoet en die probleemloos de tand des tijds zal weerstaan. Openheid, grote hoogtes, ruimtelijkheid, lichtinval en horizontale gelaagdheid typeren dit project, dat door Cordeel gebouwd werd.

Aannemingsbedrijf Cordeel is onderdeel van de Cordeel Group nv, met 1.600 medewerkers en een jaarlijkse omzet van ruim 800 MIO euro. Het is een gewaardeerde full-service one-stop bouwpartner met ontzettende aandacht voor duurzaamheid. Hier stond ze in voor de constructie in beton en glas, waarbij de grootte van sommige beton prefabwanden voor de nodige uitdagingen zorgde.

De betonplaten klaar voor transport.

Hoe witter het beton, hoe groener het gebouw

Er werd bewust gekozen om te werken met wit beton om zo de puurheid en strakheid van het ontwerp extra te benadrukken. Hiervoor werd Aalborg White Cement aan het beton toegevoegd. Het betreft hier een zeer resistente en snel uithardende Portland cement, gemaakt uit zuivere kalksteen en fijngemalen wit zand. Het resultaat is een extreem witte kleur, met een laag gehalte aan alkali en een hoge sulfaatbestendigheid. 

Het is genoegzaam bewezen dat wit beton, naast zijn vele esthetische en producttechnische kwaliteiten, ook kan meehelpen bij het behalen van een aantal duurzaamheidsdoelstellingen. Witte betonnen buitenmuren weerkaatsen de zonnestralen, dus de warmte, en houden zo een gebouw koeler waardoor bespaard kan worden op airconditioning. Met het oog op de globale opwarming kunnen deze argumenten niet langer aan de kant geschoven worden.

Aalborg Portland verdeelt ook in België Aalborg White Cement, een product dat een sterke internationale positie bekleedt en wordt geëxporteerd naar meer dan 70 landen. Aalborg White Cement kan tevens dienen als basis om achteraf te mengen met pigmenten tot gekleurd beton.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details