Platform over beton en staal in de bouw
Structurele CO2 reductie en stikstofdepositie: exclusieve samenwerking Van der Ven met Ahlmann!
Huibert van der Ven en Arjan van den Oord aan de start van een duurzame samenwerking.

Structurele CO2 reductie en stikstofdepositie: exclusieve samenwerking Van der Ven met Ahlmann!

Een structurele bijdrage leveren aan de stikstofdepositie en het ontwikkelen en inzetten van ‘schoner’ materieel. Dat is de basis van de samenwerking tussen G. Van der Ven B.V. Aannemingsbedrijf en machineleverancier Ahlmann Nederland B.V.. Op 13 november jl. hebben Huibert Van der Ven en Arjan van den Oord vol ambitie hun handtekening gezet onder het samenwerkingscontract. Hiermee bevestigen beide bedrijven dat ze de vanuit de Europese wetgeving gestelde duurzaamheidsdoelen in de vorm van Stage V zeker willen verwezenlijken. Maar ze gaan samen nog een stap verder!

Van der Ven wil de wereld mooier maken

De lijfspreuk die Van der Ven in 2020 introduceerde krijgt met deze samenwerking nog meer inhoud. “De wereld mooier maken door duurzame projecten te realiseren die toekomstgericht zijn met maatschappelijke meerwaarde. CO2-reductie en stikstofdepositie zijn daarbij van essentieel belang”, zegt Huibert van der Ven, directeur van het innovatieve aannemingsbedrijf uit Brakel. “Met Ahlmann Nederland hebben we een unieke partner gevonden om dat doel te bereiken. We gaan samen een stapje verder dan de Europese wetgeving, omdat we het belang zien van een nog schonere toekomst en daarin nemen we graag onze verantwoordelijkheid en een voortrekkersrol.”.

‘Duurzaamheid begint bij veelzijdigheid’

Met die slogan bevestigt Ahlmann Nederland de ambitie om ‘schonere’ machines in markt te zetten. “Onze multifunctionele machines kunnen met minder rijbewegingen meer werk maken en dus efficiënter worden ingezet. Een goed voorbeeld daarvan is de Ahlmann AZ95f zwenklader. Deze is al Stage V, maar we gaan nog verder met het reduceren van uitstoot door deze machine!”.

Nieuwe innovaties op korte termijn

Beide ondernemers spreken met gepast enthousiasme uit op korte termijn met nieuwe spraakmakende initiatieven te komen. Van der Ven draagt hierin bij vanuit de kennis en praktijkervaring en de signalen die men krijgt vanuit de stakeholders binnen de duurzame projecten die men onder handen heeft. Bij Ahlmann sluit men naadloos aan op deze marktvraag en zijn diverse innovaties die hierop inspelen gaande. Onder andere in de vorm van nieuwe technieken om de emissie-uitstoot van machines nog verder terug te dringen. Ook zijn ontwikkelingen op het gebied van alternatieve brandstoffen in volle gang.

“Achter de schermen zijn we al even bezig met Stage V en de dringende wensen van Van der Ven en anderen uit de markt om vernieuwing en innovatie op het gebied van CO2 reductie en stikstof depositie. Het is daarom mooi dat we door het intensiveren van ons contact met Van der Ven nu in een stroomversnelling komen. 1 plus 1 is echt 3 door de samenwerking en dat is voor Van der Ven en Ahlmann, maar ook voor de markt in zijn totaal bijzonder welkom”, aldus Arjan van den Oord.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details