Tata
00:41
30-01-2018

Tata lanceert Feest van de Eeuw

Met de lancering van een speciale jubileumwebsite heeft Tata Steel in IJmuiden het startsein gelost voor de viering van het 100-jarig jubileum.

Op www.100jaarstaal.nl staan onder meer persoonlijke verhalen van medewerkers, omwonenden, klanten en andere relaties, en de activiteiten rondom de viering van ‘100 jaar staal in de IJmond’ worden er aangekondigd.
Een deel van de ‘testimonials’ wordt gepresenteerd in de vorm van teksten en een deel in de vorm van video- en geluidsopnames. De reeks wordt gedurende het jaar aangevuld, om uiteindelijk uit te groeien tot een collectie van 100 verhalen.

Er staat aan groot aantal jubileumactiviteiten op het programma, waaronder ook een jubileumboek. Het hoogtepunt van de festiviteiten concentreert zich rond 20 september, waarop in 1918 de NV Koninklijke Nederlandsche Hoogovens en Staalfabrieken werd opgericht.

Geheel in stijl is op de monumentale glazen luchtbrug van het Dudok Huis aangeduid wat er in IJmuiden aan de hand is. Het speciaal voor deze gelegenheid ontworpen jubileumlogo is fraai opgebouwd uit staalkolommen en coils. De fierheid van werknemers en directie van ‘Hoogovens’ laat recent regelmatig van zich horen bij de voorgenomen fusie met ThyssenKrupp, waarbij men de gezonde divisie in de IJmond niet zonder slag of stoot in groter verband in nieuwe handen geeft.

Bron: www.bouwenmetstaal.nl

Abonneer u op onze nieuwsbrief

beton en staalbouw partners