Platform over beton en staal in de bouw
‘The future is curved’
Naturalis in Leiden.

‘The future is curved’

Als het aan Kersten ligt, is de toekomst curved. De specialist in gebogen staal- en aluminiumconstructies is actief op verschillende continenten en heeft een indrukwekkend portfolio met onder meer de Burj Khalifa en de Opus in Dubai, en dichter bij huis de gevels van Naturalis in Leiden en die van het hoofdkantoor van L’Oreal in Parijs. Alle masterpieces worden volledig 3D geëngineerd in HiCAD van ISD. Een bewuste keuze.

Kersten is marktleider in de productie van gebogen componenten in staal en aluminium. “We zijn in 1960 in Wanssum aan de Maas gestart als scheepsreparateur met een specialisme in de buigtechnologie”, begint Mike Minten, Managing Director van Kersten Nederland. “Dat specialisme vormt nu al vele decennia onze corebusiness. Vanuit inmiddels vier productielocaties in Nederland, Duitsland, Polen en de Verenigde Arabische Emiraten werken we aan de meest unieke gebogen componenten voor toepassing in de architectuur, offshore, mobility en apparatenbouw.”

“HiCAD blinkt uit in de praktische benadering van constructies en de mogelijkheid om heel snel tussen 2D en 3D te schakelen”, aldus Marc Wijnhoven, Team Leader Project Engineering bij Kersten.

Schakelen tussen 2D en 3D

AutoCAD was vele jaren de norm bij Kersten. “Omdat we steeds meer met 3D-constructies te maken kregen, hebben we in 2009 de wens uitgesproken om te investeren in een 3D-tekenprogramma”, zegt Marc Wijnhoven, Team Leader Project Engineering. “In AutoCAD was het lastig en vooral veel werk om 3D-constructies inzichtelijk te krijgen. Daarom hebben we degelijk onderzoek gedaan en verschillende programma’s onder de loep genomen. HiCAD kwam daarbij als beste uit de bus. Vooral vanwege de praktische benadering van constructies en de mogelijkheid om heel snel tussen 2D en 3D te schakelen. Complexe contouren zijn soms lastig te bematen. Door de combinatie 2D/3D kunnen we bijvoorbeeld hulplijntjes aanbrengen in de tekening, zodat de maatvoering voor de productieomgeving altijd duidelijk is. Daarmee worden de foutmarges aanzienlijk verkleind.”

The Opus in Dubai.

Perfecte ondersteuning

Een ander sterk punt van HiCAD is volgens Wijnhoven de support vanuit ISD Benelux. “We kunnen rekenen op een perfecte ondersteuning door professionals uit de praktijk met kennis van zaken. De lijnen zijn kort, ook richting de programmeurs in Duitsland. Als we bijvoorbeeld bepaalde functionaliteiten missen, wordt dit serieus opgepakt en vaak in een volgende update meegenomen.” Inmiddels is HiCAD ook uitgerold in de vestiging van Kersten in het Midden-Oosten. “Het programma is hier goed ontvangen en bewijst absoluut zijn meerwaarde”, weet Minten. “Voor architectonische staalbouw is het Midden-Oosten immers het walhalla. Architecten worden niet geremd in hun creativiteit; het kan niet uitdagend genoeg. De kunst is om het ontwerp van de architect in stand te houden en te vertalen naar werkbare productietekeningen. Zonder HiCAD is dat onmogelijk. Zo hebben we bijgedragen aan vele verschillende gebouwen van de Expo2020 in Dubai, zoals de complexe vormen van de prestigieuze Al Wasl Dome.”

Al Wasl Dome in Dubai.

Ook de gevels van Naturalis in Leiden en de uitbreiding van het hoofdkantoor van L’Oreal in Parijs komen uit de koker van Kersten. “Met name die laatste is uitzonderlijk vanwege de ogenschijnlijk vrije vorm van gebogen buizen, knooppunten en strips, vervaardigd uit staal en aluminium. Ieder onderdeel is uniek”, zegt Wijnhoven. “Het is een mooi voorbeeld van een project waarin staal en aluminium elkaar heel goed versterken in de gevelbouw en waarin HiCAD opnieuw zijn meerwaarde bewijst.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details