Themamiddag Stiller Beton
01:00
11-04-2017

Themamiddag Stiller Beton voor betonwegen

Voor de ontwikkeling van geluidarmere betonwegen heeft de gemeente Eindhoven in 2016 twee proefvakken van elk vijftig strekkende meter Stiller Beton aangelegd op de busbaan op de Huizingalaan. Het kennisplatform betonwegen organiseert op 11 mei een themamiddag rond dit onderwerp met bezoek aan de proefvlakken.

Twee proefvlakken met Stil Beton
De gehele busbanen zijn uitgevoerd in een standaard betonconstructie met een uitgeborsteld oppervlak. Op de Huizingalaan, tussen de rotonde met de Rijssellaan en de kruising met de Roubaixlaan, zijn twee proefvakken aangelegd. Het eerste proefvak heeft een oppervlak van Geoptimaliseerd Uitgeborsteld Beton (GUB) met een korrelgrootte van 3-5 mm en een uitborsteldiepte van 1 mm. Op het tweede proefvak is de standaardconstructie aangelegd zonder uit te borstelen. In plaats van borstelen is een textuur aangebracht door middel van grinding (NGCS).

Next Generation Concrete Surface
Het wegdektype onder de naam Next Generation Concrete Surface (NGCS) stamt uit de Verenigde Staten. Het NGCS bestaat uit een combinatie van langsgroeven (grooving) en diamantslijpen (grinding). Er wordt een negatieve textuur geslepen met telkens 1 grove diepe groef en 4 fijne ondiepe groefjes. Op deze proefvakken zijn onlangs geluidmetingen (CPX en SPB-metingen) uitgevoerd.

Programma themabijeenkomst kennisplatform betonwegen
Tijdens de bijeenkomst wordt ingegaan op de uitvoering van de proefvakken (betontechnologisch en grinding methode) en op de resultaten van de geluidmetingen.
In het programma is een bezoek aan de proefvakken opgenomen, zodat men zelf de geluidsverschillen kan waarnemen.

Tijd
12.30 – 13.15 uur: Ontvangst en lunch
15.00 – 16.00 uur: Presentaties en discussie
16.00 – 17.00 uur: Bezichtiging proefvakken
17:00 – 18:00 uur: Afsluiting met hapje en drankje

Locatie
De bijeenkomst vindt plaats in Grand Café Aquarant naast het ir. Ottenbad aan de Vijfkamplaan 12 te Eindhoven. Deze locatie ligt op loopafstand van de Huizingalaan. Aanmelden en deelname is alleen mogelijk voor leden van het Kennisplatform Betonwegen. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Vanwege de locatie is het aantal deelnemers beperkt tot 60 personen.

Bron: Kennisplatform betonwegen

Abonneer u op onze nieuwsbrief

beton en staalbouw partners

risicomanagementstrategieLeap into the Deep