Platform over beton en staal in de bouw
Thermoplastische coatings: De ultieme bescherming tegen corrosie

Thermoplastische coatings: De ultieme bescherming tegen corrosie

Meerdere industriële branches en ook gemeentes blijven er tegenaan lopen. Hoe kunnen zij staalconstructies en metalen objecten zoals straatmeubilair, leidingen, hekwerken en andere industriële elementen duurzaam beschermen tegen de meest extreme weersomstandigheden? Welke coating voor buitentoepassingen is bestand tegen corrosie en heeft een ongekend lange levensduur?

EUROLACKE is een toonaangevende leverancier van thermohardende coatings en staat, vanwege haar uitstekende technische knowhow, bekend als kennispartner op het gebied van oppervlaktebehandeling. John Theewis, directeur van EUROLACKE, herkent het bovenstaande probleem en geeft hierin advies. “Het is oplosbaar”, reageert hij onmiddellijk. “De hoogwaardige thermoplastische coatings Plascoat® en Abcite® bieden hier uitkomst.”

Plascoat®

Als voorbeeld refereert Theewis aan de Kulripa Bridge in Brisbane, Australië. Met een lengte van 470 m en een breedte van 6,5 m is de Kulripa Bridge de grootste brug voor voetgangers in Australië. De brug wordt voortdurend blootgesteld aan het veeleisende zeeklimaat en aantasting van de metalen onderdelen lijkt dan onvermijdelijk. Na een uitvoerige testperiode heeft het duurzaamheidsgehalte van Plascoat® de doorslag gegeven. In 2011 zijn de relingen van de brug voorzien van Plascoat® en vandaag de dag vertonen zij nog geen spoortje corrosie.

Bescherming tegen het kustklimaat

Ook het onderhoudsprobleem van een Zeeuwse gemeente is een goed voorbeeld. “Deze gemeente kampte al jaren met het onderhoud van haar straatmeubilair”, vertelt Theewis. “Het vertoonde roest en mosaanslag of was gewoonweg niet mooi meer. Hoe kon zij de banken, openbare verlichting en afvalbakken reconditioneren en beter beschermen tegen het kustklimaat?” Hier bracht de thermoplastische coating Abcite® X60 van Axalta Coating Systems uitkomst. Het straatmeubilair werd weer in topconditie gebracht met als gevolg lagere onderhoudskosten en een aanzienlijke verlenging van de levensduur.

Excellente eigenschappen

De functionele kwaliteiten van de thermoplastische coatings zoals Abcite® en Plascoat ® blijken net zo uniek als excellent. De coatings zijn corrosiewerend (corrosieklasse CX volgens ISO12944-6/-9) en UV- en weersbestendig. Ze zijn bijzonder plastisch, waardoor ze bestand zijn tegen krassen en slijtage. De coatings worden in één enkele laag aangebracht, hebben een extreem goede hechting en kantendekking en zijn resistent tegen vele chemische stoffen.

Breed toepasbaar

Bij de ontwikkeling van de coatings staat duurzaamheid steeds voorop. Zo zijn de thermoplastische coatings vrij van oplosmiddelen, zware metalen en andere giftige stoffen. Dit verschaft de coatings een hoge positie op de duurzaamheidsladder en zorgt ervoor dat de coatings veilig toepasbaar zijn in een brede range van toepassingsgebieden. Theewis: “Denk hierbij aan de drinkwaterindustrie, olie- en gasindustrie, scheepsbouw en offshore-industrie. De coatings worden gebruikt in de staal- en automobielindustrie, maar ook voor gebruiksvoorwerpen zoals de besproken straatmeubels.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details