Platform over beton en staal in de bouw
Behandeling & Bescherming

Thermoplastische coatings – EUROLACKE

14 september 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Hoe beschermt u staalconstructies en metalen objecten, zoals straatmeubilair, leidingen, hekwerken en andere industriële elementen tegen de meest extreme weersomstandigheden? Welke coating voor buitentoepassingen is bestand tegen corrosie en heeft een ongekend lange levensduur?

EUROLACKE, toonaangevende leverancier en kennispartner op het gebied van oppervlaktebehandeling, biedt de oplossing met de thermoplastische poedercoatings Abcite® en Plascoat®. John Theewis, directeur van EUROLACKE, ziet grote kansen voor de coatings vanwege de hoge bescherming tegen corrosie, de stoot-, kras- en slijtagebestendigheid en de UV- en weersbestendigheid.

Bij de ontwikkeling van de coatings staat duur­zaamheid steeds voorop. Zo zijn de thermoplas­tische coatings vrij van oplosmiddelen, zware metalen en andere giftige stoffen. Dit verschaft de coatings een hoge positie op de duurzaam­heidsladder en zorgt ervoor dat de coatings al op brede schaal worden ingezet. Denk hierbij aan de drinkwaterindustrie, hekwerken, scheepsbouw offshore industrie en straatmeubilair. Kortom onder zware omstandigheden en op plaatsen waar bescherming tegen corrosie, mechanische belasting en/of chemische invloeden belangrijk is. 

Als voorbeeld refereert Theewis aan de Kulri­pa Bridge in Brisbane, Australië. Met een leng­te van 470 m en een breedte van 6,5 m is de Kulripa Bridge de grootste brug voor voetgan­gers in Australië. De brug wordt voortdurend blootgesteld aan het veeleisende zeeklimaat en aantasting van de metalen onderdelen lijkt dan onvermijdelijk. Na een uitvoerige testperiode heeft het duurzaamheidsgehalte van Plascoat® de doorslag gegeven. In 2011 zijn de relingen van de brug voorzien van Plascoat® en vandaag de dag vertonen zij nog geen spoortje corrosie.

Ook het onderhoudsprobleem van een Zeeuw­se gemeente is een goed voorbeeld. Deze ge­meente kampte al jaren met het onderhoud van haar straatmeubilair. Het ver­toonde roest en mosaanslag. Hoe kon zij de banken, open­bare verlichting en afvalbakken reconditioneren en beter beschermen tegen het kustklimaat? Ook hier  bracht de thermoplastische coating Abcite® X60 van Axalta Coating Systems uitkomst. Het straatmeubilair werd weer in topconditie ge­bracht met als gevolg lagere onderhoudskosten en een aanzienlijke verlenging van de levensduur.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details