Platform over beton en staal in de bouw
thermoplastische poedercoating met bijzondere eigenschappen

thermoplastische poedercoating met bijzondere eigenschappen

De ontwikkelingen in de wereld van coatings gaan snel. Een opvallend staaltje hiervan is Abcite®. Deze thermoplastische poedercoating werd al veelvuldig ingezet in de drinkwaterindustrie. Vanwege haar sterke eigenschappen – waaronder duurzaamheid – zien we dat de coating nu ook in andere markten wordt toegepast.

Hoe krachtig de bescherming van Abcite® ook is, de toepassing ervan is juist opvallend eenvoudig. Abcite® wordt in één laag aangebracht en verricht dan onmiddellijk haar zeer corrosiewerende werking. Het is een product van EUROLACKE die in Nederland producent Axalta vertegenwoordigt. John Theewis, directeur van EUROLACKE, ziet grote kansen voor Abcite®. Niet alleen vanwege de hoge bescherming tegen corrosie; ook de stoot-, kras- en slijtagebestendigheid, UV- en weersbestendigheid, chemische resistentie en elektrische isolatie van Abcite® zijn van hoog niveau. Abcite® behaalde meerdere kwaliteitslabels.

Plastisch

“De coating wordt aangebracht op een warme ondergrond”, vertelt Theewis. “Het poeder smelt als het ware op het object. Hierdoor ontstaan de hoge corrosiewering en de sterke hechting aan de ondergrond. De lak is bovendien plastisch; hij buigt mee als er iets met de ondergrond gebeurt. Dat maakt hem bestendig tegen mechanische belastingen zoals buigen, stoten en krassen.”

Korte doorlooptijd

Abcite® wordt direct op het te beschermen gestraalde oppervlak aangebracht. Het enige wat moet gebeuren, is het verwarmen van het object. Theewis: “Natuurlijk vraagt het tijd om het object op te warmen. Hiervoor bestaan duidelijke handleidingen. Bovendien win je die tijd terug. Het product is zo krachtig dat met één laag de hoogste norm van corrosiewering wordt bereikt. De lak is onmiddellijk droog en behoeft geen nabehandeling.”

Eigenschappen en referenties

Abcite® bevat geen oplosmiddelen of gevaarlijke stoffen. Dit zorgt ervoor dat Abcite® nu al op brede schaal wordt ingezet, zoals in de drinkwaterindustrie, zwembaden, perfopanelen (aan de kust), hekwerken, militaire voertuigen, kabelgoten, scheepsbouw, visserij, offshore en straatmeubilair. Kortom, onder zware omstandigheden en op plaatsen waar bescherming tegen corrosie, mechanische belasting en/of chemische invloeden belangrijk is.

Kantendekking

“Een nog niet genoemde eigenschap is de uitstekende kantendekking”, besluit Theewis. “Deze werd benadrukt bij een intensief gebruikte zwembadtrap met scherpe, ronde gaten erin. Ook na langdurig gebruik bleef de Abcite®-laag ongeschonden.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details