Platform over beton en staal in de bouw
Tijd besparen met sneldrogend beton
Betonwagen.

Tijd besparen met sneldrogend beton

De afgelopen coronatijd was een drukke periode voor Van de Haterd Zand- en Cementhandel in Oss. “We merken dat mensen veel thuis zijn geweest en daarom sneller kiezen voor een verbouwing, de bouw van een garage of een zwembad in de tuin”, aldus Jannicke van de Haterd, dochter van oprichter Toon van de Haterd én alleskunner binnen het bedrijf.

75% tijdswinst

Ook qua grootzakelijke klandizie heeft het bedrijf niets te klagen. Zo levert Van de Haterd het sneldrogend beton Rapid Set aan onder meer tankstations en luchthavens. Daar wordt het gebruikt voor de landingsbanen. Toon van de Haterd: “Het is zeer geschikt voor bouwwerken die om hoge duurzaamheid en snelle krachttoename vragen. Met deze mortel boeken bouwers op de aanleg van gebruiksklare betonvloeren een tijdswinst van 75% vergeleken met conventionele aanlegmethoden.”

Eén van de trailers van Mixmaster International.

Logistieke uitdaging

Het product is krimpvrij en op locatie te produceren met volumetrische mixers. Het grootste voordeel, de droogsnelheid, zorgt namelijk ook voor een grote logistieke uitdaging. Transport van een vaste betoncentrale naar de bouwplaats is immers niet mogelijk. Het snelbeton wordt daarom op de bouwplaats aangemaakt en direct verwerkt. Drie uur na het aanbrengen is de vloer volledig uitgehard en dus klaar voor gebruik. De sterkte is dan 45 Newton. De vloer van bijvoorbeeld tankstations is dan vloeistofdicht en BRL SIKB 7700-gecertificeerd.

Familiebedrijf

Familiebedrijf Van de Haterd werd ruim veertig jaar geleden opgericht door vader Toon van de Haterd en breidde in die jaren de activiteiten uit. Van de Haterd Zand- en Cementhandel levert zand en cement aan vloerenbedrijven en beton aan zowel particulieren als bouwbedrijven. Dochterbedrijf Mixmaster International levert en onderhoudt vloerenwagens voor het verwerken van cementgebonden mortels, waaronder schuimbeton en EPS en natuurlijk cementdekvloeren.

Werk met Rapid Set.

Alles onder één dak

Het bedrijf blinkt uit in servicegerichtheid. Zo is ze altijd zes dagen per week bereikbaar en zo nodig zelfs zeven. Jannicke van de Haterd: “De vloerenlegger kan bij ons voor alles terecht: van zand en cement tot onderhoud van de vloerenauto en het werkgereedschap. Wij bieden alles onder één dak.” Voor bedrijven of particulieren die zand of cement liever zelf af komen halen, beschikt Van de Haterd over een volautomatische mortelcentrale.

Werk Rapid Set sneldrogend beton op de weg.

Nieuwe ontwikkeling

Het Osse bedrijf houdt zich ook bezig met de ontwikkeling naar duurzaam bouwen. Zo zijn de eerste testresultaten van Geo Polymeer heel goed. “Dat is een betonsoort zonder cement, die duurzaam wordt geproduceerd”, vertelt Toon van de Haterd. “De kosten zijn nog wel hoog, maar we moeten wel kijken naar duurzame alternatieven om aan de duurzaamheidseisen te kunnen blijven voldoen.” Cementfabrieken verbruiken immers veel gas, en dat wordt niet alleen steeds duurder, maar ook schaarser.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details